Osteblog
På bloggen deler vi historier, viden og inspiration fra ostens verden. Her kan du læse interviews med kokke, madprofessionelle og osteelskere, få indsigt i nye tendenser og lære mere om, hvordan ost bruges kreativt – både i Danmark og ude i verden. Bloggen samler de gode fortællinger og perspektiver, der giver dig ny viden og lyst til at gå på opdagelse i alt det, ost kan.
Interview med Ole G. Mouritsen
Ole G. Mouritsen er professor emeritus i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation ved Institut for Fødevarevidenskab, Københavns Universitet.
Interview med Gabriel Hedlund
Tidligere topkok og køkkenchef for den tostjernede vollmers i Malmö og nu gastronomisk konsulent ved Arla Unika
Interview med Mira Arkin
Mira Arkin har arbejdet som madskribent, madanmelder og opskriftudvikler i over 10 år. Hun skriver for bl.a. magasinet gastro og har sin egen blog, Miras Madblog.
Interview med Francis Cardenau
Francis Cardenau har arbejdet i toppen af den danske restaurationsbranche i over 45 år og var den første, der hentede to michelinstjerner til en dansk restaurant.
Interview med Kamilla Seidler
Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter rundt omkring i verden, og blev i 2016 kåret som latinamerikas bedste kvindelige kok.
Interview med Ole Jørn fra Jernved Mejeri
I serien “Ostestjerner” sætter Ost & ko fokus på de stjerne-ostemagere, som står bag Danmarks bedste oste. Mød Ole Jørn her.
Interview med Ib og Nick fra Thise
Ost & ko sætter fokus på de stjerne-ostemagere, som står bag Danmarks bedste oste. Læs interviewet med Ib og Nick
6 stjernekokke deler deres yndlingsoste
Seks stjernekokke fortæller, hvordan de allerhelst spiser og bruger deres yndlingsoste.
Det klassiske ostebord ruller stadig. Læs mere og prøv det selv.
Det klassiske bugnende ostebord på hjul. Ost & ko har mødt tre restauratører, som aldrig kommer til at opgive deres ostebord.
Knas og krystaller - nordens parmesan
Engang skulle man til Sydeuropa for at finde modne faste oste med krystalliseret umamiknas – i dag skal man til Vestjylland.
Ostetips fra eksperter og professionelle
Rødvin eller hvidvin til osten? Skal gedeost spises først eller sidst? 5 eksperter giver tips og tricks til bedre håndtering, servering og nydelse af ost
Disse danske oste er populære i udlandet
Danske oste nyder stor anseelse i udlandet. Ost & ko har undersøgt en række eksempler på dansk osteeksport.
Ostekulturs gastronørdede guide til strategisk brug af ost
Strategisk brug af ost optimerer muligheden for at udnytte ostens evne til at gøre madretter dybe, kraftfulde og velsmagende.
Bøger om ost til nørder og novicer
Her er en stribe små og store, nye og gamle gaveidéer til både ostenovicer og mere garvede osteentusiaster.
3 kokkes bud på, hvordan ost kan redde madresterne
Her får du tre osteglade kokkes bud på, hvordan ost kan bruges til at give nyt liv til madresterne.
Lav din egen ost - alt om udstyr og osteproduktion
Hvordan laver man ost? Du kan selv lave ost derhjemme. Læs om alt fra udstyr, osteløbe og opskrift til fremstilling af ost.
Ost eller dessert som afslutning? Find svaret her
Skal det være osten eller desserten som afslutning på det perfekte måltid? Svaret på rækkefølgen, får du her.
Derfor kan ost være en del af en bæredygtig kost og kostrådene
Ernæringschef Merete Myrup gør dig klogere på, hvorfor ost er en del af fremtidens bæredygtige kost - og Fødevarestyrelsens kostråd.