Osteinspiration
Ost kan noget helt særligt – uanset om det er på en sprød ostemad, i en cremet risotto eller som ostebord til festlige højtider.
Her finder du masser af idéer til, hvordan du kan bruge ost på nye måder: fra danske alternativer til udenlandske klassikere, til guides der hjælper dig med at vælge den helt rigtige ost til pizza, burger eller nachos.
Vi giver dig også tips til at få det bedste ud af osteresterne og inspiration til, hvordan du kan kombinere ost med vin, øl, te eller bobler. Kort sagt – her får du alt det, der gør dine ostestunder både sjovere og mere smagfulde.
Guide: Ost til højtider. Få tips og inspiration her.
Ost passer perfekt til højtiderne. Ost til påskebordet og som afslutning til julefrokosten. Få inspiration og lækre opskrifter her.
Guide: 8 danske alternativer til parmesan, feta og camembert. Se dem!
Hvad kan du bruge i stedet for klassikere som parmesan, feta, camembert, roquefort, gouda, Prima Donna og manchego? Se 8 danske erstatninger.
Din guide. 6 danske alternativer du kan bruge i stedet for parmesan
Her er 6 danske oste, der kan erstatte parmesan. Se hvilke alternativer vi anbefaler i stedet for den italienske parmesanost.
5 tips til ost om sommeren. Få inspiration her.
5 tips til ost om sommeren. Ost om sommeren er et hit. I salaten, på grillen, på tapasbordet. Få masser af inspiration til sommerost her.
Sommerens ost er hvid. Få inspiration til lækker sommermad med hvid ost.
Salget af salatost stiger markant i forårs- og sommermånederne. Vi bryder den salte, friske hvide ost ud over vores blandede salat, og vi nyder de små ostetern med olie og urter som snacks. Find inspiration her.
Ost & pairing
Det rigtige match kan løfte både ost og drik til nye højder. Hvad enten du er til vin, øl, te, bobler eller brændevin, finder du her inspiration til at kombinere smage, så de spiller perfekt sammen.
Den perfekte ostemad med fast modnet ost
Klassiskeren kan både serveres til morgenmad og frokost. Se her, hvordan du laver den perfekte ostemad.
Den perfekte ostemad med rugbrød, løg og sky
Klassiskeren kan både serveres til morgenmad og frokost. Se her, hvordan du laver frokostklassikeren med rugbrød, løg og sky.
Den perfekte ostemad - bolle med ost
En dansk klassiker, som bliver smurt, spist og elsket over hele landet får en gastronomisk overhaling. Find inspiration her.
Guide: Oste-ekspertens råd til at vælge ost til tapas.
Til tapas bør du servere lige den ost, du kan lide, men der er nogle gode tommelfingerregler, når du sammensætter dit spanske ostebord. Få oste-ekspertens råd til, hvordan du sammensætter det gode tapasbord her.
Guide: Hvilken ost er bedst til nachos, pizza, burger og risotto?
Hvilken ost bør du bruge til pizza, risotto, pasta, burger, nachos eller en af alle de andre lækre retter, hvor ost spiller en stor rolle? Få svaret her.
3 tips til at bruge oste-resterne
Sådan kan du bruge dine osteskorper. Har du rester af ost og osteskorper liggende i køleskabet? Så får du her opskrifter og tips til at få brugt dine osterester.
Guide: Hvilken ost smelter bedst?
Vil du have en ost, der smelter godt, bør du kigge på både hårdhed, fedtprocent og pH-værdi. Præcis hvilken ost, du skal vælge, gør vi dig klogere på i artiklen her.