Søg
Søg
Vi fandt ingen resultater
Vis alle {{count}} resultater
Viden om ost
Ostetyper
Danske ostestyper
Guide til blå ost
Fra bleu til blå – skimlens glæder
Guide til gule oste
Kender du (oste)typen?
Rygeost - fynsk og forrygende
Rygeost
Danbo
Havarti
Esrom
Samsø
Hvidskimmel
Hytteost
Danbo - Danmarks nationalost
Danske BGB-oste
Fast modnet ost
Ostens historie
Osteproduktion & smag
Ostens skabelsesberetning
Smagsdesign og modningskultur
En udviklingsguide til ost
Guide: Sådan beskriver du ostens smag
Sådan smager osten
Ost & Økologi
Økologiens historie inden for dansk ost
Generation Ø: Ost har en plads i fremtidens madkultur
Osteordbog: 10 osteord, du skal kende
Oste-FAQ
Hvad er vegansk ost og hvordan laver man det?
Laktosefri ost
Kan man fryse ost?
Sådan opbevarer du ost
Må gravide spise ost?
Sådan skærer du de forskellige oste
Guide: de bedste osteknive
Hvad koster en ost?
7 vilde facts om gammel ost
Sådan tyder du osteetiketten
Opskrifter & inspiration
Inspiration
Ost til højtider
Trine Hahnemanns tips til julens lejligheder
Ostebord til jul
Trine Hahnemanns tips til ost på julebordet
Ost i den danske juletradition
Guide: Ost til påskefrokosten
8 danske alternativer til parmesan, feta og camembert
6 danske alternativer til parmesan
5 tips til ost om sommeren
Sommerens ost er hvid
Ost & pairing
Ost & bobler
Ost & brændevin
Ost & te
Ost & vin
Øl og ost
Tips til den perfekte ostemad med fast modnet ost
Tips til den perfekte ostemad med rugbrød, løg og sky
Tips til den perfekte ostemad: Sådan laver du den klassiske morgenbolle med ost
Guide: Sådan vælger du ost til tapas
Guide: Hvilken ost er bedst til nachos, pizza, burger og risotto?
Guide: Hvilken ost smelter bedst?
Opskrifter med osterester: 3 tips til at bruge osteskorper
Opskrifter
Knust broccoli med ost
Cheddar- og jalapeñobagels lavet med hytteost
Gougères med dansk havarti & trøffelostecreme
Hot Honey Halloumi Bites
Gulerodsboller med økologisk kærnemælk
Opskrift på BMØ
Pastaret med asparges, bacon og ost
Mexicansk butterdejsstang med kylling og ost
Tortillatærte med grønt og hytteost
De lækreste ostehorn
Butterdejstærte med ost og asparges
Brydebrød med ost og pesto
Pasta med bagte tomater og økologisk flødeost
Gnocchi med forårsløg, tomater og spinat i cremet ostesauce
Pasta Amatriciana med økologisk hård ost
Cajun orzo med friske tomater og økologisk hård ost
Butterdejsstang med spinat og økologiske oste
Crostini med bagte druer og økologisk dansk brie
Karamel cheesecake i glas
Friterede flødehavartibidder
Bagt pasta med cremet tomatsauce og økologiske oste
Veggie cheeseburger med havarti
Pizza Quattro Formaggi 2
Bagt Hindbærcheesecake
Baskisk Cheesecake
Chèvre Chaud
Ostesoufflé
Ostefondue
Løgsuppe
Quesadilla
Mac and Cheese
Camembert Frit
Raclette
Pizza Quattro Formaggi 1
Kylling milanese med dampet spidskålssalat i ramsløgsolie
Torsk i blanquette med økologisk rygeost
Påsketærte med grønne asparges, cherrytomater, ostecreme & pesto
Cheese Smash Fries
Dansk-fransk gratineret løgsuppe
Toast med rosenkål, blåskimmel og bacon
Mumbai-sandwich
Vinterpizza med masser af ost
Grillet ostesandwich med økologisk ost og chorizo
Skaftkotelet med queso-sauce
Arancini med to slags økologisk ost
Bagt brie med sprøde brødstave
Sprøde økologiske ostechips med mangosalsa og hvidløgsrejer
Lun julesalat med stegt palmekål, belugalinser, kvædedressing og moden ost
Deluxe surdejstoast med syltede morkler og trøffel
Grønt smørrebrød med jordskokker, grønkål og ost
Lun græskarsalat med palmekålspesto
Lun Mont d’Or med vintertrøffel, flamberede figner og sønderjyske “Gode råd”
Fasan à la creme med danablu-crumble, karamelliseret puré på skorzonerrod og grillet danablu
Tærte med gedeost, ristede svampe og karamelliserede løg med på din næste picnictur
Dæk det perfekte ostebord med sødt, sprødt og friskt tilbehør
Luksus-toast med havarti, skinke, sennep og forårsløg
Ostebagt kyllingebryst serveret med bagte gulerødder og små ostebrød
Nemt grøntsags-pastafad med bagt salatost
Små sprøde brød med lakserillette lavet med rygeost
Salat med bagte rosenkål, pærer og danablu-dressing
Små hytteost-pandekager med ahornsirup og råsyltede jordbær med basilikum
Smørrebrød med blåskimmel, kartoffel og andebryst
Tartiflette: Fransk comfort food med kartofler, bacon og smeltet ost
Colcannon: Irsk kartoffelmos med cheddar, kammuslinger og bacon
Nye danske kartofler, rygeostcreme og caviar
Karamelliserede løg på butterdej med ost, kimchidressing og løgblomster
Georgisk inspireret khachapuri med krydderurter, hytteost og salattern
Røgede muslinger på kartofler med ramsløg og fast gul ost
Luksusversion af den berømte Philly cheese steak sandwich
Linsotto med saltbagt selleri
Linsesalat med blomkål, citron og ost
Rugotto med bagt græskar og danske oste
Grøntsagsterrine med asparges, brøndkarse og sprød perlebyg
Opskrift fra Hærværk: Ostemad med Hvid Lindbjerg, sensommerbær og urter
Opskrift fra Nam: Isdessert med Gammel Knas, havtorn og sticky rice
Opskrift på ostedessert fra Brace: Skum af Høgelundgaard 12 med sort hvidløg og flamberet blomme
Osteopskrift fra Restaurant Moment: Sprød og cremet Kovending med kaffefermenteret rødbede
“Sheeps fur” af Mønchego med kvæde, klementin og kirsebærvin
Latinamerikansk opskrift fra Restaurant Menendez med ost: Grillet fladbrød med blåskimmel, asparges og mezcal
Karamelliseret fløde, bløde løg, røget vesterhavsost og kiks af høost
Æbleflæsk, ristet rugbrød, røgede kammuslinger, kålskud, skummende thybo-ost
Sauce bocuse d’or 2023, vesterhavsost, romanesco, kålskud, hasselnødder og estragon
Svampesauce med gammel knas, sellerispaghetti og sort vintertrøffel
Bagt abrikoskærnekage med høgelundgård, honning, kirsebærsauce, timianolie og kirsebærgranité
Asparges med sort hvidløg og sauce på røget ost
Opskrift på alternativ risotto på byg og rug med svampe, brøndkarse og sprød couscous
Grillet grønkål med blåskimmelost og syltede pærer
Bagte løg med ost og timian
Bagt græskar med gedeost, citron og chili
Stegt kål med bagte rødbeder og gedeost
Ostevafler med creme fraiche, æble og timian
Bagt Mont d’Or med abrikosmarmelade, figner i portvin og kommenkiks
Vinterlig kålsalat med spicy cheese tops
Hvid chokolademousse og amarena kirserbær med et blåt ostet twist
Croque monsieur på rugbrød med Mont d’Or og brøndkarsesalat
Salt cheesecake med syltet grønt, timianolie og ostefladbrød
Lun Mont d’Or med bagte frugter og ostevafler
Bagt selleri med brunet smør, blue cheese cream og grønkålssalat med pære og valnødder
Hakkebøf af vildt med grillet danablu og puré af skorzonerrod
Tarte flambée med cremet ost, jordskokker, skinke og trøffel
Nytårsforret: Terrine med cheddar og syltet grønt serveret med ostetoast og caviar
Vegetarisk cæsarsalat
Cremet perlebygsalat med gedefriskost, hasselnødder og palmekål
Sprød salat med asparges, hård ost og croutoner
Ostekurve med sommersalat
Grillet romainesalat med blåskimmelost og citronvinaigrette
Buffalo chicken dip med økologiske oste
Hærværks ostemad
Ostesauce med Naturmælks Høost, pocheret æg og kantareller
Græskar-souffle med gedefriskost
Nordisk bruschetta med ostecreme af Rød Krystal
Perlespeltsalat med Thybo-ost, granatæble og jordskokkechips
Bagt blomkål og broccoli-ostesauce
Salat med kylling, danbo og rugbrødscroutoner
Opskrift fra Søllerød Kro: Terrin af trøffel med ostesauce og tuile
Lækker creme af osterester
Ostegratinerede mexicanske ris
Röstiburger med ost
Toast med ost og skinke
Tomatsuppe med ostechips
Ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips
Ostemad med hvidskimmelost, konfiteret æggeblomme og rom
Kartoffeltærte med grønt og gedeost
Courgettenudler med bagte tomater og persille- og basilikumpesto
Ravioli med friskost, grillet squash og friskostcreme med brunet smør
Rodfrugtgratin med bacon og ost
Broccolitærte med ostedej
Æbleskiver med ost og bacon
Pariserslider
Arancini – Nordiske ostespeltkugler
Tærte med fårost og pære
Mælkesnitte til voksne
Ricotta-is med kirsebær og rødbede
Blue cheesecake
Brunkager med blue cheese og bagte druer
Pandekager med pære, blåskimmelcreme og honningristede valnødder
Toast med ost, grønkålspesto og syltede rødløg
Pasta med sovs af blåskimmelost og bagte rødbeder
Opskrift fra Formel B: Osteret med enebær, pærepuré og gin
Opskrift med camembert: Pandekager med pære og trøffel
Esrom-muffins med salat
Ostesoufflé fra Kiin Kiin med Havgus og vintertrøffel
Risotto med squash og svampe kogt med parmesanskorper
Kikærtepandekage med marineret aubergine og halloumi-fritter
Karamelliseret jordskokkepuré med Høost fra Naturmælk
Mille feuille fra Falsled Kro med gedeost og trøffel
Michelin-dessert med blåskimmelost, chokolade og kirsebær
Julekrydret garniture til ostebordet
Tærte med ost, rosmarin og bær
Squashkage med ostecreme
Miniæbletærter med gedeost
Let brændt fast gedeost med henkogte mirabeller
Pærer i rødvinssirup til ost
Gulerodspesto med fast modnet ost og persillepesto med blåskimmelost
Dessert med ost: Få opskriften på Danmarks bedste osteret fra Jordnær
Sprødt rugbrød med hvidskimmelost og jordbærsalsa
Ostekugler i friske krydderurter
Friterede ostestænger med dukkah og harissadip
Ostefyldte og friterede jalapeños – hjemmelavede chili cheese tops
Croque Malou
Walisisk ostemad
Grove snegle med osteremonce
Ostemad som suppe
Ostevafler med rygeostcreme
Danablu med pumpernickel-crumble, syltede løg, kirsebær og gran
Pizza Quattro Formaggi 3
Pandekager med havtorn & blåskimmelost
Bagt brie med honning og valnødder
Turbo-cheesecake med clementin og jødekager
Roquefortmousse med chokoladeganache og sveskepuré
Butterdejs-snack med blåskimmelost
Tomatgalette med frisk timian, Vesterhavsost og pinjekerner
Bønnefettuccine med smagfuld danbo ostesauce, ristede svampe og friske krydderurter
Hjemmelavet sprødt kerne-knækbrød gratineret med danbo
Mac’n’cheese med bacon
Brændt porre med ost og bacon
Risotto på Høost med forårsgrønt og kørvelolie
Sprød baguette med røget and og blå ostecreme
Butterdejsreder med blåskimmelcreme, grønkål og confiteret and
Stegt havkat med ølsauce, æbler og osteskum
Aftengrød
Kammusling, æbleflæsk og sauce på fast modnet ost
Sommerdessert med ost: Ostemousse og kiks på Cumulublue med pære og grønne jordbær
Skærsild og Vin Jaune med røget marv, grillede løg og friteret kartoffel
Nyheder & blog
Nyheder
Gourmetprisen 2025
Cremen af 10 års osteopfindsomhed
Bælgfrugterne kommer
Blog
Interview med Ole G. Mouritsen
Interview med Gabriel Hedlund
Interview med Mira Arkin
Interview med Francis Cardenau
Interview med Kamilla Seidler
Interview: Ole Jørn Frederiksen, Jernved Mejeri
Interview: Ib Maden og Nick Nørreby, Thise Mejeri
Interview: kokkenes yndlings oste
Det klassiske ostebord ruller stadig
Knas og krystaller - Nordens parmesan
Ostetips fra de professionelle
Danske oste populære i udlandet
Strategisk brug af ost i madlavningen
Bøger om ost
Ost kan mindske madspild
Lav din egen ost derhjemme
Ost eller dessert først?
Ostens rolle i en bæredygtig kost
Eventkalender
Ost & Ko
Om Ost & Ko
10 år med Ost & Ko
Den gode ost og den gode fortælling
Magasinet Ostekultur
Forside
Opskrifter & inspiration
Inspiration
Ost til højtider