Ingredienser ( 10 stk )
- 50 g fuldkornsmel, fx fuldkornsølandshvedemel
- 1 æg
- 50 g hvedemel
- 1,5 dl kefir eller kærnemælk
- 1 dl øl
- 2 tsk salt
- Friskkværnet peber
- En smule cayennepeber
- 100 g bacon i tern
- 100 g fast modnet ost, revet fint
- 1 lille håndfuld frisk timian
- Lidt smør eller baconfedt til stegning
- Evt. creme fraiche til servering
Sådan laver du æbleskiver med ost og bacon
Steg baconen sprød og sæt til side. Gem fedtet fra stegningen.
Kom mel, æg, kefir, øl og krydderier i en skål og pisk til du har en homogen masse. Tilsæt revet ost, timian, det meste af baconfedtet fra panden og den stegte bacon og rør det godt sammen. Dejen skal være rimelig tyk, men stadig kunne hældes i panden. Hæld dejen i en sprøjtepose
Varm æbleskivepanden op til lidt over middel varme og kom en smule smør eller baconfedt i hvert hul og fyld dej i til de er 3/4 fyldt. Vend æbleskiverne 1/4 omgang med en strikkepind eller lignende, når de har taget farve, og er til at vende. Fyld lidt ekstra dej i og lad dem stege videre et øjeblik. Vend til sidst æbleskiverne helt rundt så de får farve på alle siderne. Fortsæt til alt dejen er brugt.
Server evt. med lidt ekstra revet ost, bacon og en klat creme fraiche.
Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på With love & sugar. Se flere retter med smeltet ost.