Arancini med to slags økologisk ost

Opskrift og foto af Casper Sobczyk

Ingredienser ( 4 personer )

  • 100 g hård økologisk ost
  • 300 g kogte ris - evt. risottoris fra dagen før
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g cremet røget økologisk ost
  • 1 økologisk citron
  • En håndfuld persille
  • Salt
  • Peber

Til panering

  • 2 æg
  • 3 dl pankorasp
  • 2 spsk hvedemel
  • 0,5 liter olie til fritering

Sådan gør du

Riv den hårde ost. Bland ris, olie, cremet røget ost og revet hård ost i en skål og rør det godt sammen. Skyl og riv skallen af citronen. Skyl og hak persillen groft. Bland citronskal, persille, salt og peber i risene. Form 10-15 små kugler af risblandingen.

Slå æg ud i en dyb tallerken og pisk det sammen med en gaffel. Kom panko i en dyb tallerken og hvedemel i en anden dyb tallerken. Rul riskuglerne i mel, efterfulgt af æg og sidst panko. Varm olien op i en gryde og friter kuglerne til de er gyldenbrune og sprøde.

Server evt. med friskrevet ost og persille.

Find flere opskrifter med ost her