Arancini med to slags økologisk ost
Opskrift og foto af Casper Sobczyk
Ingredienser ( 4 personer )
- 100 g hård økologisk ost
- 300 g kogte ris - evt. risottoris fra dagen før
- 1 spsk olivenolie
- 100 g cremet røget økologisk ost
- 1 økologisk citron
- En håndfuld persille
- Salt
- Peber
Til panering
- 2 æg
- 3 dl pankorasp
- 2 spsk hvedemel
- 0,5 liter olie til fritering
Sådan gør du
Riv den hårde ost. Bland ris, olie, cremet røget ost og revet hård ost i en skål og rør det godt sammen. Skyl og riv skallen af citronen. Skyl og hak persillen groft. Bland citronskal, persille, salt og peber i risene. Form 10-15 små kugler af risblandingen.
Slå æg ud i en dyb tallerken og pisk det sammen med en gaffel. Kom panko i en dyb tallerken og hvedemel i en anden dyb tallerken. Rul riskuglerne i mel, efterfulgt af æg og sidst panko. Varm olien op i en gryde og friter kuglerne til de er gyldenbrune og sprøde.
Server evt. med friskrevet ost og persille.