Ingredienser ( 4 personer )
Opskrift på perlespelt
- 1½ dl perlespelt
- 3 dl hønsefond
- 1 nip safran
- 2 tsk. salt
Opskrift på urtedip
- 2 dl creme fraiche 18 %
- 1-2 spsk. koriander, frisk hakket
- 6-10 mynteblade, fint hakkede
Opskrift på ostespeltkugler
- 1½ tsk. ras el hanout
- 50 g fast modnet ost, revet
- 50-100 g fast modnet ost skåret i tern af 1x1cm
- Mel
- 2 æg, piskede
- Pankorasp
Sådan laver du perlespelt (laves dagen før servering)
Kom hønsefond, salt og safran i en gryde, og lad det koge op. Tilsæt perlespelt og lade det simre i 20-25 minutter. Hvis der er noget væde tilbage efter kogning, hældes det fra, og gryden stilles tilbage på blusset ved lav varme uden låg, så den sidste væde fordamper. Sæt den kogte perlespelt i køleskabet til næste dag.
Sådan laver du urtedip (laves dagen før servering)
Bland cremefraiche, koriander og mynte sammen. Smag til med salt. Lad blandingen trække til næste dag.
Sådan laver du ostespeltkugler
Bland 50 g revet ost og ras el hanout i perlespelten. Tag en klump perlespelt op i hånden på størrelse med en stor bordtennisbold. Tryk den flad og læg et ostetern i midten. Form massen til en kugle. Fortsæt med resten af perlespelten. Vend
ostespeltkuglerne i mel, dernæst piskede æg og til sidst pankorasp. Varm olien op til 180º, og friter ostespeltkuglerne i ca. 2 minutter. Server dem straks sammen med dippen.
Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på GASTROmad. Se flere retter med smeltet ost.
Søren S. Willadsen
Madblogger
Søren S. Willadsen blogger om mad og gastronomi på GASTROmad. Til dagligt arbejder Søren som konsulent og coach. Ved siden af bloggen arbejder Søren med opskriftsudvikling, foodstyling og fotografering til Smoke It All.