Ingredienser ( 1 cheesecake - 2 timer + 12 timer på køl )
- 200 g digestivekiks
- 100 g smør
- 4 ækologiske æg
- 250 g sukker
- 1 spsk vaniljepasta
- 300 g økologisk flødeost
- 300 g creme fraiche 18%
- 1 spsk hvedemel
- 150 g frosne hindbær
- 1 spsk flormelis
- Creme fraiche til servering
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° alm. ovn.
Kør kiks til mel i en foodprocessor, og vend det sammen med smeltet smør. Fordel kiksemassen i en smurt springform, og tryk den plan med en ske. Forbag kiksebunden i 7 minutter, og stil den til side.
Pisk æg, sukker og vaniljepasta til en cremet æggesnaps. Det kan sagtens tage 10 minutter. Bland i mellemtiden flødeost, creme fraiche og hvedemel, og pisk det sammen med æggesnapsen til en ensartet masse. Rør halvdelen af de frosne hindbær i massen, og fordel det i springformen.
Top med den anden halvdel hindbær, og bag cheesecaken i 1 time. Sluk for ovnen, men lad kagen blive derinde i minimum 4 timer, gerne længere. Kom til slut den bagte cheesecake på køl til næste dag.
Drys den afkølede cheesecake med flormelis, og top med creme fraiche. Herefter er den klar til servering.