Bagt pasta med cremet tomatsauce og økologiske oste
Opskrift og foto af Gourministeriet
Ingredienser ( 4 personer - 40 mnutter )
- 1 løg - finthakket
- 4 fed hvidløg - revet eller presset
- 5 spsk tomatkoncentrat
- 2 dåser hakkede tomater
- 1 tsk tørret basilikum
- 1 tsk tørret oregano
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk rosmarin
- 2½ dl fløde
- 100 g revet økologisk hård ost
- 7 stilke frisk basilikum
- 500 g pasta
- 150 g økologisk mpzzarella - frisk eller revet
- Olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. chiliflager
Til servering:
- Frisk basilikum
Sådan gør du
Varm en gryde op med en god sjat olie, og steg løgene klare.
Tilsæt hvidløg og varm igennem et øjeblik, og rør derefter tomatkoncentrat i.
Tilsæt de hakkede tomater og tørre krydderier, og krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt evt. også lidt chiliflager.
Hæld fløde, hård revet ost og friske basilikumblade ved, og lad saucen småsimre i ca. 10-12 minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Kog imens pastaen 1 minuts tid mindre end al dente.
Vend pastaen i saucen, og hæld derefter retten i et ovnfast fad.
Smuldr mozzarellaen på toppen, og skub gerne lidt af osten ned i selve retten.
Bag retten i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 18-20 minutter.
Lad retten samle sig et øjeblik, top med frisk basilikum og server.