Baskisk Cheesecake

Opskrift af Emilie Qvist Kjærgaard
Foto af Stine Christiansen for Mejeriforeningen

Topløs og bundløs og dog perfekt dækket ind med sødt, salt og umami i en fed, tæt og cremet, ærlig og enkel ostekage, der smager, så flamingoerne synger over Biscayen.

Ingredienser ( 8 personer )

  • 500 g god økologisk flødeost
  • 3,5 dl sukker
  • 3 æg
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220 grader.

Beklæd en springform med bagepapir.

Bland alle ingredienserne i en skål. Pisk dem i ca. 5 min. Dejen skal være blød, luftig og føles henad en mousse.

Hæld dejen i formen, og bag den i 25 min. Derefter skrues ovnen ned til 180 grader, og kagen bages i yderligere ca. 10 min.

Når kagen er mørkebrun på toppen, tages den ud.
Lad kagen køle af til stuetemperatur i sin form. Den falder en smule sammen, og det er helt normalt.

Når kagen er kølet ned, er den klar til servering, men den er også god de følgende dage.

Find opskrifter fra andre dele af verden her