Blue cheesecake

Opskrift på cheesecake med blåskimmelost og serveres med portvinsgelé på en bund med Digestive-kiks og mørk chokolade. 

Af Camilla Bojsen-Møller for Ost & ko
Foto af Signe Bay

Ingredienser ( 8 glas )

Opskrift på cheesecake bund

  • 30 g smør
  • 6 Digestive-kiks
  • 60 g mørk chokolade

Opskrift på ostecreme

  • 250 g mascarpone
  • 2 spsk. limesaft
  • 3 spsk. flormelis
  • 30 g Thise Blå Grubé (eller en anden blåskimmelost)
  • 4 blade husblas
  • 3 pasteuriserede æggehvider

Opskrift på portvinsgelé

  • 2 dl portvin
  • 2 spsk. honning
  • 2 blade husblas

Sådan laver du ostecreme

Pisk mascarpone med limesaft og flormelis. Pisk blåskimmelosten i (det er nemmest, hvis osten har stuetemperatur). Udblød husblas i vand i 10 minutter. Knug overskydende vand af og smelt husblassen i en skål i vandbad. Afkøl og pisk i ostecremen. Pisk æggehviderne stive og vend forsigtigt i. Fordel i glassene. Sæt på køl i mindst to timer.

Sådan laver du portvinsgelé

Udblød husblas i vand i 10 minutter. Kom portvin og honning i en gryde. Kog op og lad simre et par minutter. Tag af varmen. Knug vandet af husblassen og lad det smelte i den varme portvin under omrøring. Afkøl. Hæld forsigtigt over ostemassen i glassene. Sæt på køl i et par timer.

Sådan anretter du

Server direkte i glasset. Easy cheesy. Du kan også lave en hel cheesecake i stedet for de små portionsanretninger. Opskriftens mængde passer til en kageform på 16 cm i diameter.

Find flere opskrifter på cheesecake her