Blue cheesecake
Opskrift på cheesecake med blåskimmelost og serveres med portvinsgelé på en bund med Digestive-kiks og mørk chokolade.
Af Camilla Bojsen-Møller for Ost & ko
Foto af Signe Bay
Ingredienser ( 8 glas )
Opskrift på cheesecake bund
- 30 g smør
- 6 Digestive-kiks
- 60 g mørk chokolade
Opskrift på ostecreme
- 250 g mascarpone
- 2 spsk. limesaft
- 3 spsk. flormelis
- 30 g Thise Blå Grubé (eller en anden blåskimmelost)
- 4 blade husblas
- 3 pasteuriserede æggehvider
Opskrift på portvinsgelé
- 2 dl portvin
- 2 spsk. honning
- 2 blade husblas
Sådan laver du ostecreme
Pisk mascarpone med limesaft og flormelis. Pisk blåskimmelosten i (det er nemmest, hvis osten har stuetemperatur). Udblød husblas i vand i 10 minutter. Knug overskydende vand af og smelt husblassen i en skål i vandbad. Afkøl og pisk i ostecremen. Pisk æggehviderne stive og vend forsigtigt i. Fordel i glassene. Sæt på køl i mindst to timer.
Sådan laver du portvinsgelé
Udblød husblas i vand i 10 minutter. Kom portvin og honning i en gryde. Kog op og lad simre et par minutter. Tag af varmen. Knug vandet af husblassen og lad det smelte i den varme portvin under omrøring. Afkøl. Hæld forsigtigt over ostemassen i glassene. Sæt på køl i et par timer.
Sådan anretter du
Server direkte i glasset. Easy cheesy. Du kan også lave en hel cheesecake i stedet for de små portionsanretninger. Opskriftens mængde passer til en kageform på 16 cm i diameter.