Ingredienser ( 4 personer )
- 40 g smør
- 3 spsk. hvedemel
- 6 dl sødmælk
- 75 g revet danbo ost
- 200 g sojabønne fettuccine (eller alm. pasta)
- 300 g svampe
- friske krydderurter
- salt og peber
Sådan gør du
Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i. Hæld mælk i lidt efter lidt mens du pisker. Pisk saucen helt glat og kom revet ost i. Lad osten smelte og kog saucen godt igennem mens du rører i ca. 2-3 min. Smag ostesaucen til med salt og peber.
Kog pastaen i rigeligt kogende letsaltet vand i 6-8 min. Dryp den af i et dørsalg.
Steg svampene i lidt smør og olie og krydr med salt og peber.
Vend pastaen i ostesaucen og server med ristede svampe og krydderurter.
Tip
Prøv danbo oste med forskellig styrke i saucen.
Frantz Maurice Scott Lundby
Frantz Maurice Scott Lundby er både kok, produktudvikler, sommelier, forfatter og madskribent. Han har en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i produktudvikling, og så er han vild med ost!