Ingredienser ( 4 personer )

  • 40 g smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 6 dl sødmælk
  • 75 g revet danbo ost
  • 200 g sojabønne fettuccine (eller alm. pasta)
  • 300 g svampe
  • friske krydderurter
  • salt og peber

Sådan gør du

Smelt smør i en gryde og pisk hvedemel i. Hæld mælk i lidt efter lidt mens du pisker. Pisk saucen helt glat og kom revet ost i. Lad osten smelte og kog saucen godt igennem mens du rører i ca. 2-3 min. Smag ostesaucen til med salt og peber.

Kog pastaen i rigeligt kogende letsaltet vand i 6-8 min. Dryp den af i et dørsalg.

Steg svampene i lidt smør og olie og krydr med salt og peber.

Vend pastaen i ostesaucen og server med ristede svampe og krydderurter.

Tip
Prøv danbo oste med forskellig styrke i saucen.

Frantz Maurice Scott Lundby

Frantz Maurice Scott Lundby er både kok, produktudvikler, sommelier, forfatter og madskribent. Han har en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i produktudvikling, og så er han vild med ost!

Find flere pastaopskrifter her