Ingredienser ( 4 personer )

Opskrift på tærtedej

  • 200 g Ølandshvedemel
  • 100 g smør, i mindre stykker
  • 90 g fast moden ost, fx comté eller cheddar fintrevet
  • ¼ tsk. fint salt
  • 1/2 dl vand

Opskrift på tærtefyld

  • 1 broccoli, delt i små buketter (ca. 300 g)
  • 4 æg
  • 250 g ricotta
  • ½ tsk. muskatnød, revet
  • ¼ tsk. groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 1 rødløg, skåret i meget tynde både (ca. 75 g)
  • 70 g parmaskinke, skåret i mindre stykker
  • 15 g hasselnøddekerner eller mandler, grofthakkede
  • 50 g fast moden ost, fintrevet

Sådan laver du tærtedej

Kom alle ingredienser til dejen i en foodprocessor og kør den i et par minutter. Saml hurtigt dejen med hænderne. Pak dejen i plastfolie og lad den hvile i køleskabet.

Sådan laver du tærtefyld

Kom broccolibuketterne i en gryde med kogende vand, kog dem i ca. 3 minutter og lad dem dryppe af i en sigte. Beklæd en tærteform (ca. 25 cm i diameter) med bagepapir. Rul tærtedejen ud (ca. 30 cm i diameter) og tryk den ned i tærteformen. Prik bunden med en gaffel og forbag tærtebunden midt i ovnen – ca. 16 min. ved 200°. Pisk æggene sammen og pisk ricotta, muskatnød, salt og peber i. Vend broccoli og rødløg i ricottablandingen og fordel det i tærtebunden. Tryk forsigtigt skinken ned mellem broccolibuketterne – og drys med hasselnødder og revet ost. Bag tærten midt i ovnen – ca. 25 minutter ved 200°.

Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Ostesnak.

Find flere tærteopskrifter her