Ingredienser ( 4 personer )
Opskrift på tærtedej
- 200 g Ølandshvedemel
- 100 g smør, i mindre stykker
- 90 g fast moden ost, fx comté eller cheddar fintrevet
- ¼ tsk. fint salt
- 1/2 dl vand
Opskrift på tærtefyld
- 1 broccoli, delt i små buketter (ca. 300 g)
- 4 æg
- 250 g ricotta
- ½ tsk. muskatnød, revet
- ¼ tsk. groft salt
- Friskkværnet peber
- 1 rødløg, skåret i meget tynde både (ca. 75 g)
- 70 g parmaskinke, skåret i mindre stykker
- 15 g hasselnøddekerner eller mandler, grofthakkede
- 50 g fast moden ost, fintrevet
Sådan laver du tærtedej
Kom alle ingredienser til dejen i en foodprocessor og kør den i et par minutter. Saml hurtigt dejen med hænderne. Pak dejen i plastfolie og lad den hvile i køleskabet.
Sådan laver du tærtefyld
Kom broccolibuketterne i en gryde med kogende vand, kog dem i ca. 3 minutter og lad dem dryppe af i en sigte. Beklæd en tærteform (ca. 25 cm i diameter) med bagepapir. Rul tærtedejen ud (ca. 30 cm i diameter) og tryk den ned i tærteformen. Prik bunden med en gaffel og forbag tærtebunden midt i ovnen – ca. 16 min. ved 200°. Pisk æggene sammen og pisk ricotta, muskatnød, salt og peber i. Vend broccoli og rødløg i ricottablandingen og fordel det i tærtebunden. Tryk forsigtigt skinken ned mellem broccolibuketterne – og drys med hasselnødder og revet ost. Bag tærten midt i ovnen – ca. 25 minutter ved 200°.
Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Ostesnak.