Ingredienser ( 4-6 personer )
- 5-600 g kyllingebryst
- 400 g økologisk flødeost naturel
- 150 g økologisk blåskimmelost – cremet og mild
- 2 1/2 dl creme fraiche 18%
- 1 – 1 1/2 dl god chilisauce
- 3 spsk finthakket purløg
- 1/2 tsk løgpulver
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- Salt og peber
- 3 forårsløg, finthakket – til toppen
Sådan gør du
Kog kyllingebrysterne i letsaltet vand i ca. 10 min. – alt efter tykkelse.
Lad dem køle af, skær dem evt. i et par stykker, så det går hurtigere, og trevl derefter kødet.
I en stor skål røres flødeost, blåskimmel, creme fraiche, chilisauce og krydderier godt sammen.
Tilsæt den trevlede kylling og vend det godt sammen, og smag til med salt og peber.
Fordel blandingen i et ovnfast fad, og bag det ved 180 grader i ca. 25 min.
Med en gaffel vendes det hele godt rundt når det kommer ud af ovnen.
Lad det trække i 5-10 minutter, og top det derefter med finthakket forårsløg. Server med sprøde tortilla chips, i bløde wraps med friske grøntsager eller lignende.
Opskrift og foto: Gourministeriet