Butterdejs-snack med blåskimmelost
Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på La Cucina Nada.
Ingredienser ( 4 personer )
Marinade
- 1½ spsk figenbalsamico
- ½ spsk flydende honning
- 1 tsk stærk sennep
- 2 tsk tør sherry
Butterdejs-snack
- 2 plader frossen butterdej
- 2 modne pærer, fx conferencepærer
- Ca. 70 g blåskimmelost 60+
- 4 små kviste frisk rosmarin
Sådan gør du
Marinade
Pisk marinaden kraftigt sammen, så den bliver sammenhængende, og dryp den forsigtigt over pærer og ost.
Butterdejs-snack
Tø butterdejspladerne op. Skyl imens pærerne, og dup dem tørre. Halver pærerne, og skær kernehus og stilk fra. Del butterdejspladerne på tværs, og læg dem på en plade med bagepapir.
Anret de halve pærer på butterdejspladerne med skærefladen opad. Hvis pærerne står og vipper, så skær en tynd skive af bunden.
Skær osten i skiver, og fordel dem ovenpå pærerne. Pynt med rosmarinkviste.
Bag butterdejs-snacksene midt i ovnen til kanterne hæver, er let gyldne, og osten er smeltet ca. 15 minutter ved 200°.
Server butterdejssnacksene lune, fx med et glas kold tør spumante.
Tip
Butterdejssnacksene kan sagtens forberedes før gæsterne kommer. Hæld først marinaden på lige inden bagning. De er også velegnede som en del af en osteanretning sammen med et glas iskold tør sherry.
Nada Louise Cay
Nada Louise Cay er uddannet pædagog og har en kæmpe passion for mad. Nada er ByBonde, udvikler opskrifter for flere forskellige danske firmaer, magasiner etc. og er kvinden bag MadbloggerUdfordringen. I sin fritid blogger Nada på La Cucina Nada og Den Urbane Have.