Butterdejsreder med blåskimmelcreme, grønkål og confiteret and

Af Mikkel Bækgaard for Ost & ko
Foto af Signe Bay

Ingredienser ( 4 reder )

Butterdejsreder

  • 1 butterdejsplade
  • Mel til bordet

Blåskimmelcreme

  • 75 g blåskimmelost
  • 75 g cremefraiche 18 %

Honningristede valnødder

  • 2 spsk. valnøddekerner
  • 1 spsk. honning

Salat med and

  • 1 confiteret andelår fra dåse
  • 2 stængler grønkål
  • 2 spsk. tørrede tranebær
  • ½ rødløg eller 1 skalotteløg

Sådan gør du

Butterdejsreder

Rul butterdejen tyndt ud på et meldækket bord. Stik butterdejen ud med en skål på ca. 10 cm i diameter. Stil et glas, der kan tåle varme, oven på hver af de runde butterdejscirkler og bag dem i ovnen ca. 15 minutter ved 200º, til de er gyldne og hævet op. Hæver midten op, hvor glassene står, kan du punktere dem og sætte glassene oven på igen, så det kun er kanterne, der hæver.

Blåskimmelcreme

Bland blåskimmelost og cremefraiche og blend til en ensartet creme med en stavblender.

Honningristede valnødder

Smelt honningen på en pande og rist valnødderne gyldne i honningen. Pas på, at de ikke bliver sorte. Læg de ristede valnødder på en tallerken og lad dem køle af.

Salat med and

Varm andelåret i ovnen ved 250º, til skindet bliver godt sprødt. Tag det ud og pil kødet fra hinanden med en gaffel i flotte trevler. Nip grønkålen og riv den i små stykker. Skær løget i tynde skiver. Bland andekød, grønkål, tranebær, løgskiver og karamelliserede valnødder.

Anretning

Smør en skefuld blåskimmelcreme nederst i butterdejsreden. Anret salaten oven på.

Find flere opskrifter med butterdej her