Butterdejsreder med blåskimmelcreme, grønkål og confiteret and
Af Mikkel Bækgaard for Ost & ko
Foto af Signe Bay
Ingredienser ( 4 reder )
Butterdejsreder
- 1 butterdejsplade
- Mel til bordet
Blåskimmelcreme
- 75 g blåskimmelost
- 75 g cremefraiche 18 %
Honningristede valnødder
- 2 spsk. valnøddekerner
- 1 spsk. honning
Salat med and
- 1 confiteret andelår fra dåse
- 2 stængler grønkål
- 2 spsk. tørrede tranebær
- ½ rødløg eller 1 skalotteløg
Sådan gør du
Butterdejsreder
Rul butterdejen tyndt ud på et meldækket bord. Stik butterdejen ud med en skål på ca. 10 cm i diameter. Stil et glas, der kan tåle varme, oven på hver af de runde butterdejscirkler og bag dem i ovnen ca. 15 minutter ved 200º, til de er gyldne og hævet op. Hæver midten op, hvor glassene står, kan du punktere dem og sætte glassene oven på igen, så det kun er kanterne, der hæver.
Blåskimmelcreme
Bland blåskimmelost og cremefraiche og blend til en ensartet creme med en stavblender.
Honningristede valnødder
Smelt honningen på en pande og rist valnødderne gyldne i honningen. Pas på, at de ikke bliver sorte. Læg de ristede valnødder på en tallerken og lad dem køle af.
Salat med and
Varm andelåret i ovnen ved 250º, til skindet bliver godt sprødt. Tag det ud og pil kødet fra hinanden med en gaffel i flotte trevler. Nip grønkålen og riv den i små stykker. Skær løget i tynde skiver. Bland andekød, grønkål, tranebær, løgskiver og karamelliserede valnødder.
Anretning
Smør en skefuld blåskimmelcreme nederst i butterdejsreden. Anret salaten oven på.