Butterdejstærte med ost og asparges
Opskrift og foto af Mummum
Opskrift på en lækker butterdejstærte med økologisk ost og asparges. En sprød tærte med butterdej, økologisk flødeost og mozzarella samt friske aspages.
Ingredienser
- 1 pk butterdej
- 100 g økologisk naturel flødeost
- 1 fed hvidløg
- 150 g cherrytomater
- 0,5 bundt friske asparges
- 1 pk frisk økologisk mozzarella
- 0,5 bundt frisk basilikum
- 25 g pinjekerner
- Salt og peber
- 1 æg
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
Find en bageplade frem og rul butterdejen ud på et stykke bagepapir.
Rids lidt ned i butterdejen rundt langs kanten med en kniv (ca. 1-2 cm. fra kanten).
Pensl kanten med sammenpisket æg.
Smør naturel flødeost på i midten af hele tærten.
Hak hvidløg fint.
Halver cherrytomater. Knæk enderne af asparges. Skær i mindre stykker. Vend asparges og tomater i lidt olivenolie.
Fordel hvidløg, cherrytomater og asparges ud over det hele.
Riv mozzarella fra hinanden og fordel over det hele.
Bag butterdejstærten i midten af ovnen i ca. 12-15 minutter eller til den er gylden og gennembagt.
Tag den ud og lad den køle en smule af.
Varm en pande op uden fedtstof. Kom pinjekerner på. Ryst panden jævnligt, indtil de har fået farve og begynder at dufte nøddeagtige. Tag dem så af panden.
Fordel de ristede pinjekerner udover bunden sammen med frisk basilikum samt salt/peber.
Server med det samme.