Cajun orzo med friske tomater og økologisk hård ost
Opskrift og foto af Gourministeriet
Ingredienser ( 4 personer - 30 minutter )
- 1-2 skalotteløg - finthakket
- 3 fed hvidløg
- 400 g cherrytomater - halveret
- 2½ spsk cajun krydderi
- 1 dl hvidvin (kan erstattes af bouillon)
- 400 g orzo
- 7-8 dl kyllingebouillon
- 1 dl fløde
- 75 g økologisk hård ost - fintrevet
- 10 stilke frisk basilikum (bladene heraf)
- Olie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Varm en pande op, og steg løgene klare i en god sjat olie.
Tilsæt tomater og hvidløg, og varm det igennem et par minutter, og drys derefter krydderiet over.
Hæld hvidvinen ved, og lad den koge inde et øjeblik, og tilsæt derefter orzo og halvdelen af bouillonen.
Tilbered din orzo, som du vil tilberede risotto. Tilsæt løbende bouillon, og rør i den jævnligt, så den ikke brænder på.
Når orzo pastaen er ved at være mør tilsættes fløde og parmesan, og retten varmes igennem til parmesanen er smeltet.
Smag til med salt og friskkværnet peber, og rør til sidst de friske basilikumblade i.
Server straks, og top evt. med revet parmesan, friskkværnet peber og finthakket basilikum.