Camembert Frit
Opskrift af Emilie Qvist Kjærgaard
Foto af Stine Christiansen for Mejeriforeningen
Kongen af kælen comfort food og en sand osterets-legende, der endelig giver osten den udelte opmærksomhed, den fortjener.
Ingredienser ( Dessert eller snack til 4 personer )
- 2 æbler
- 150 g solbær - friske eller frosne
- ½ dl vand
- 100 g sukker
- 2 økologiske camembertoste á 150-200 g
- 1 æg
- 2 dl rasp
- 6 dl neutral olie til fritering
- 8 skiver godt rugbrød
Sådan gør du
Skræl æbler og skær i små tern.
I en gryde kommes solbær, æbler, sukker og vand, og bringes i kog. Lad koge i ca. 20 min., eller indtil æblestykkerne er møre.
Pisk ægget sammen i en skål, og kom rasp i en anden flad skål.
Osten vendes skiftevis i æg, rasp, æg og rasp. Enten de hele oste eller skåret i mindre stykker (se billedet).
I en lille gryde varmes olien op til 180 grader. Fritér ostestykkerne i cirka 3-4 min. De skal være gyldne og lysebrune. Dryp af på en serviet. Servér straks (mens kernen er blød og cremet) med solbærmarmeladen og ristet rugbrød.
Nogle tilsætter rom til marmeladen – vi har serveret den ved siden af.