Camembert Frit

Opskrift af Emilie Qvist Kjærgaard
Foto af Stine Christiansen for Mejeriforeningen

Kongen af kælen comfort food og en sand osterets-legende, der endelig giver osten den udelte opmærksomhed, den fortjener.

Ingredienser ( Dessert eller snack til 4 personer )

  • 2 æbler
  • 150 g solbær - friske eller frosne
  • ½ dl vand
  • 100 g sukker
  • 2 økologiske camembertoste á 150-200 g
  • 1 æg
  • 2 dl rasp
  • 6 dl neutral olie til fritering
  • 8 skiver godt rugbrød

Sådan gør du

Skræl æbler og skær i små tern.

I en gryde kommes solbær, æbler, sukker og vand, og bringes i kog. Lad koge i ca. 20 min., eller indtil æblestykkerne er møre.

Pisk ægget sammen i en skål, og kom rasp i en anden flad skål.

Osten vendes skiftevis i æg, rasp, æg og rasp. Enten de hele oste eller skåret i mindre stykker (se billedet).

I en lille gryde varmes olien op til 180 grader. Fritér ostestykkerne i cirka 3-4 min. De skal være gyldne og lysebrune. Dryp af på en serviet. Servér straks (mens kernen er blød og cremet) med solbærmarmeladen og ristet rugbrød.

Nogle tilsætter rom til marmeladen – vi har serveret den ved siden af.

Find flere opskrifter på fritter her