Cheddar- og jalapeñobagels lavet med hytteost

Opskriften er udviklet af Carolinedan

Ingredienser

  • 150 g havregryn, blend
  • 150 g mel
  • 500 g hytteost
  • 50 g jalapeños, hakkede
  • 120 g revet cheddar (cs. halvdelen til dejen og halvdelen til at toppe med)
  • 2 tsk bagepulver
  • Flagesalt
  • Æg til at pensle med
  • Ekstra hele jalapeños til toppen

Sådan gør du

Forbered mel og hytteost
Blend havregrynene til fint mel. Blend evt. også hytteosten, hvis du ønsker en glattere dej uden klumper.

Bland dejen
Kom havremel, hytteost og bagepulver i en skål sammen med halvdelen af den revne cheddar, de hakkede jalapeños og flagesalt. Rør det hele godt sammen – brug gerne hænderne for at få en jævn dej.

Form bagels
Del dejen i 6 lige store stykker på et skærebræt. Form hvert stykke til en rund bolle og lav et hul i midten, så de får den klassiske bagel-form.

Top og bag
Læg bagels på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg, drys med resten af den revne cheddar, og pynt med hele jalapeños.

Bagning
Bag i en forvarmet ovn ved 190 °C varmluft i 25–30 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

Find opskrifter på andet bagværk med ost her