Croque Malou
Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Klidmoster.dk.
Ingredienser ( 2 personer - 4 vafler )
Vafler
- 250 g kartoffelmos (af kartofler, smør, salt og peber)
- 2 æg
- 2½ spsk. kartoffelfibre (eller 30 g hvedemel)
- ½ tsk. løgpulver
- ½ tsk. hvidløgspulver
- ½ tsk. bagepulver
- ¼ tsk. groft salt
- 30 g revet røget gouda eller anden fast ost
Sennepscreme
- 3 spsk. cremefraiche 18%
- 2 tsk. grov sennep
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. ravigottesauce (sød sennepssauce)
Svampe-/løgblanding
- 1 zittauerløg
- 75 g østershatte
- 15 g smør
Til samling af én croque
- 2 vafler
- 2-3 skiver røget gouda eller anden fast ost
- 2 spsk. fast modnet ost, revet
- 1 æg
- 1 spsk. sennepscreme
- 1 håndfuld svampe-/løgblanding
- Fintsnittet purløg
Sådan gør du
Vafler
Rør mosen lind med æg. Rør alt det tørre i – og tilsæt den revne ost. Sørg for at vaffeljernet er godt varmt og bag de 4 belgiske vafler i ca. 3½ minut, trim kanterne og lad vaflerne køle af.
Sennepscreme og svampe-/løgblanding
Lav sennepscremen ved at røre cremefraiche sammen med de 3 slags sennep. Lav svampe-/løgblandingen ved at skære løget i tynde både og riv svampene i mindre stykker. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande og svits løg og svampe et par minutter.
Samling af croquen
Kom lidt sennepscreme på de 2 nederste vafler. Dernæst den røgede ost og svampe-/løgblandingen. Slut af med den revne ost og den øverste vaffel. Sæt croquerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen. Lad resten af smørret blive gyldent i en pande og steg de 2 spejlæg.
Fordel resten af sennepscremen på de varme vafler, derpå spejlæg, fintsnittet purløg og et drys friskkværnet peber.
Tip
I mangel på et belgisk vaffeljern så form dejen til 4 skiver ”toastbrød” på smurt bagepapir. Bag dem på en plade midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 200°, eller til de er faste og gyldne. En anden mulighed er 4 skiver af et godt brød. I stedet for ovnen kan du stege vaflerne i en toastmaskine eller i en pande.
Malou Rotvel Pagh
Malou Rotvel Pagh er uddannet gastronom med cater som speciale og blogger om sin kærlighed til økologi og smør på KlidmOSTer.dk. Malou går meget op i økologi og mad uden alt for mange tilsætningstoffer. Og så er hun ambassadør for Stop Spild af Mad. Når det kommer til ost, er Malou en novice, men hun er hurtigt kommet efter det.