Danablu med pumpernickel-crumble, syltede løg, kirsebær og gran

Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på dinnerbymartin.

Ingredienser ( 4 personer )

Syltede kirsebær

  • 300 g kirsebær
  • 1 dl kirsebærsirup eller en almindelig sirup
  • 2 spsk sukker
  • Korn fra ½ stang vanilje
  • 4 spsk madeira

Syltede løg

  • 2 små rødløg
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 dl kirsebæreddike

Pumpernickel-crumble

  • 4 skiver pumpernickel
  • 50 g smør
  • Et nip groft salt
  • 100 g danablu ost, både 50+ og 60+ passer fint

Pynt

  • Grannåle eller frisk rosmarin

Sådan gør du

Syltede kirsebær

Halver kirsebærrene og fjern stenene. Varm sirup og kirsebær op i en lille gryde og tilsæt sukker, vaniljekorn og madeira.

Kog blandingen ved jævn varme og uden låg i ca. ½ time, eller til saften er blevet sirupsagtig. Rør af og til – men forsigtigt så bærrene ikke går i stykker.

Syltede løg

Pil løgene og halver dem fra rodspids til top. Del dem i blade. Bring vand, sukker og kirsebæreddike i kog i en lille gryde. Tilsæt løgbladene og kog dem ved svag varme og uden låg i ca. 10 min. Løgbladene skal stadig have lidt bid og kant.

Pumpernickel-crumble

Tænd ovnen på 180°. Hak brødet fint. Lad smørret blive gyldent i en pande, tilsæt brødet og rist det under omrøring i et par min. Fordel brødet på en plade med bagepapir og rist det midt i ovnen i ca. 10 min. eller til det er helt sprødt. Fordel det sprøde brød på fedtsugende papir.

Servering

Del osten i mindre stykker. Anret kirsebær med lidt sirup på fire tallerkener og herpå løgskaller, pumpernickel-crumbel og ost. Pynt med grannåle.

Martin Bruun

Martin Bruun stammer fra Sønderjylland, men er bosat i København. Han blogger på dinnerbymartin med madfokus på klassisk velsmag med et nordisk udtryk. Du kan også finde dinnerbymartin på Instagram.

Find flere dessertopskrifter her