Danablu med pumpernickel-crumble, syltede løg, kirsebær og gran
Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på dinnerbymartin.
Ingredienser ( 4 personer )
Syltede kirsebær
- 300 g kirsebær
- 1 dl kirsebærsirup eller en almindelig sirup
- 2 spsk sukker
- Korn fra ½ stang vanilje
- 4 spsk madeira
Syltede løg
- 2 små rødløg
- 1 dl vand
- 1 dl sukker
- 1 dl kirsebæreddike
Pumpernickel-crumble
- 4 skiver pumpernickel
- 50 g smør
- Et nip groft salt
- 100 g danablu ost, både 50+ og 60+ passer fint
Pynt
- Grannåle eller frisk rosmarin
Sådan gør du
Syltede kirsebær
Halver kirsebærrene og fjern stenene. Varm sirup og kirsebær op i en lille gryde og tilsæt sukker, vaniljekorn og madeira.
Kog blandingen ved jævn varme og uden låg i ca. ½ time, eller til saften er blevet sirupsagtig. Rør af og til – men forsigtigt så bærrene ikke går i stykker.
Syltede løg
Pil løgene og halver dem fra rodspids til top. Del dem i blade. Bring vand, sukker og kirsebæreddike i kog i en lille gryde. Tilsæt løgbladene og kog dem ved svag varme og uden låg i ca. 10 min. Løgbladene skal stadig have lidt bid og kant.
Pumpernickel-crumble
Tænd ovnen på 180°. Hak brødet fint. Lad smørret blive gyldent i en pande, tilsæt brødet og rist det under omrøring i et par min. Fordel brødet på en plade med bagepapir og rist det midt i ovnen i ca. 10 min. eller til det er helt sprødt. Fordel det sprøde brød på fedtsugende papir.
Servering
Del osten i mindre stykker. Anret kirsebær med lidt sirup på fire tallerkener og herpå løgskaller, pumpernickel-crumbel og ost. Pynt med grannåle.
Martin Bruun
Martin Bruun stammer fra Sønderjylland, men er bosat i København. Han blogger på dinnerbymartin med madfokus på klassisk velsmag med et nordisk udtryk. Du kan også finde dinnerbymartin på Instagram.