De lækreste ostehorn

Opskrift og foto af Madmusen

Geniale til madpakken, som snack eller som brød til suppe.

Ingredienser ( 12 store horn )

  • 2,5 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 2 æg (1 til pensling)
  • 500 g hvedemel
  • 70 g smør
  • 30 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 30 g revel økologisk fast modnet ost
  • 100 g økologisk revet mozzarella

Sådan gør du

Skær smørret ud i mindre stykker, så det kan blive blødt.

Lun mælken i en gryde (obs at den ikke bliver for varm) og hæld den op i en røreskål.

Smuldr gæren deri.

Herefter kommes sukker, æg og salt i.

Nu hældes melet i lidt af gangen.

Til sidst tilsættes smørret og rør i dejen i ca. 5 min til den er glat og smidig.

Tildæk med viskestykke og lad hæve i 30 min.

Tag dejen op, ælt på bordet og rul ud i en stor cirkel.

Skær den ud som en pizza, så du får 10 trekanter.

I den brede ende af trekanten kommes begge slags ost og den rulles til et horn.

Placér dem i et fad og lad efterhæve under viskestykke igen i 30 min.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Pensl med æg og bag i ca. 12-15 min til gyldne.

Afkøl på en rist.

Find andre opskrifter på bagværk med ost her