De lækreste ostehorn
Opskrift og foto af Madmusen
Geniale til madpakken, som snack eller som brød til suppe.
Ingredienser ( 12 store horn )
- 2,5 dl sødmælk
- 25 g gær
- 2 æg (1 til pensling)
- 500 g hvedemel
- 70 g smør
- 30 g sukker
- 1 tsk salt
- 30 g revel økologisk fast modnet ost
- 100 g økologisk revet mozzarella
Sådan gør du
Skær smørret ud i mindre stykker, så det kan blive blødt.
Lun mælken i en gryde (obs at den ikke bliver for varm) og hæld den op i en røreskål.
Smuldr gæren deri.
Herefter kommes sukker, æg og salt i.
Nu hældes melet i lidt af gangen.
Til sidst tilsættes smørret og rør i dejen i ca. 5 min til den er glat og smidig.
Tildæk med viskestykke og lad hæve i 30 min.
Tag dejen op, ælt på bordet og rul ud i en stor cirkel.
Skær den ud som en pizza, så du får 10 trekanter.
I den brede ende af trekanten kommes begge slags ost og den rulles til et horn.
Placér dem i et fad og lad efterhæve under viskestykke igen i 30 min.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Pensl med æg og bag i ca. 12-15 min til gyldne.
Afkøl på en rist.