Deluxe surdejstoast med syltede morkler og trøffel
Thomas Alcayaga fra Madet Mere har samlet en luksus-surdejstoast, der er præcis så ostesnasket, som den skal være – men med et dekadent twist af sort trøffel! Måske et bud på den ultimative luksusnatmad, når nytåret kommer? Gør dem klar på forhånd og så er det bare en hurtig tur på panden eller i toasteren, når den sene sult nærmer sig.
Foto og tekst af Thomas Alcayaga
Ingredienser ( 4 personer )
Syltede morkler
- 20 tørrede morkler
- 1 dl vand
- 1,5 dl æbleeddike
- 2 spsk honning
Sandwich
- 8 skiver surdejsbrød
- 50 g mayonnaise
- 50 g grov sennep
- 175 g fastmodnet ost - fx. Høost fra Naturmælk, Havgus fra Arla Unika eller lignende
- 1 spsk flydende honning
- 8 skiver god skinke
- 15-20 g trøffel - hvis man følger sig rig. Kan undlades.
- 50 g smør til stegning
Tilbehør
- Syltede grønne tomater
- Grov sennep
Sådan gør du
Syltede morkler:
Bring vand, æbleeddike og honning i kog. Kom morklerne i og lad dem simre 5 minutter i syltelagen. Lad dem efterfølgende trække 30 minutter.
Sandwich:
Smør surdejsbrødet med mayonnaise og grov sennep. Kom først et lag revet ost på, så syltede morkler, lidt revet trøffel, skinke, honning og til slut et lag ost mere. Luk til.
Steg dine toast i rigeligt smør og lidt olie ved middel varme, til de er gyldne på begge sider, og osten er smeltet.
Skær toasten over på midten og top med ekstra revet ost og trøffel. Du fortsætter bare så længe pengepungen siger ja.
Nyd sammen med en syltet grøn tomat og grov sennep.
Thomas Alcayaga
Thomas Alcayaga er kogemand og madblogger på Madet Mere. Han tager til dagligt billeder af mad, udvikler opskrifter til firmaer og magasiner – og alt muligt andet, der har med mad at gøre. Hos BT smager han desuden på alt fra mayonnaise til risengrød i deres videoserie “Bedst af det billige“.