Ingredienser ( 15 stk. )
Esrom muffins
- 500 g kartofler
- 4 æg
- 250 g ricotta
- 1 porre, skåret i fine skiver (ca. 100 g)
- 4 spsk. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. revet muskatnød
- 1 tsk. groft salt
- Friskkværnet peber
- 100 g esrom, revet
- Olie
- En lille håndfuld mandler, grofthakkede
- 15 muffinforme af papir
Salat
- 3 spsk. hummus
- 2 store buketter broccoli, skåret i tynde skiver eller delt i bittesmå buketter
- 3 spsk. kogt perlespelt
- Et nip groft salt
- 1 lille rødbede, skrællet og revet (ca. 3 spsk.)
- 3 spsk. ricotta
- 1½ tsk. olivenolie
- 1 nip groft salt
- 2 spsk. granatæblekerner
- 4-5 blade rucolasalat
- Et par flager hård ost (fx Them Krystal)
- 1 stort glas
Sådan gør du
Esrom-muffins
Skræl kartoflerne og riv dem groft. Kom kartoflerne i et stykke bomuldsstof og knug dem fri for væde. Rør æg og ricotta sammen i en skål og tilsæt porre og kartoffel. Bland mel, bagepulver, muskatnød, salt og peber – og drys det i dejen gennem en sigte. Rør dejen godt sammen og vend forsigtigt osten i. Kom et par dråber olie i bunden af 15 muffinsforme i papir. Fordel dejen i formene og drys med de hakkede mandler. Bag de 15 muffins på en plade midt i ovnen ved 180° i ca. 35 min.
Salat
Byg glassets flotte lag op ved at lægge hummus i bunden, herpå broccoli og perlespelt – drysset med lidt salt. Fortsæt med et lag revet rødbede og dernæst ricotta rørt med olie og salt. Slut med et lag granatæblekerner. Når det er tid til spisning, pyntes glasset med rucola og osteflager.
Camilla Bojsen-Møller
Ost fylder meget i Camillas liv. Udover at arbejde med kommunikation hos ostevirksomheden Lactalis, blogger hun om ost på Ostesnak, og i marts 2015 udgav Samvirke hendes bog ’OST på bordet’.