Friterede flødehavartibidder

Opskrift og foto af One Kitchen

Ingredienser ( 24 stk. )

  • 350 g økologisk flødehavarti
  • 5 æg
  • Olie til fritering

Melmiks:

  • 2½ dl hvedemel
  • 2 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk salt
  • Peber

Pankomiks:

  • 4 dl panko
  • 1 dl hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk oregano
  • ½ tsk paprika

Dip:

  • 2 dl mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 løg
  • 1 bundt purløg
  • 1 spsk sennep
  • 2 tsk bearnaiseessens
  • Salt

Sådan gør du

Først laves dippen.

Hak rødløg og purløg fint og rør sammen med resten af ingredienserne til dippen og smag den til med salt. Stil dippen på køl, indtil den skal bruges.

Rør alle ingredienserne sammen til melmikset i en skål og alle ingredienserne til pankomikset i en anden skål.

Letpisk æggene i en tredje skål.

Skær havarti ud i 3 skiver – så du har 3 cirkler. Del hver cirkel i 8 stykker, så du har små trekanter.

Vend ostestykkerne en ad gangen i melmikset, æg, melmikset, æg og til sidst i pankomikset. Det er vigtigt, at osten bliver godt paneret.

Varm olie i en gryde til 175 grader og fritér 4-6 stykker ost ad gangen. Når de er gyldne tages de op og drypper af på køkkenrulle.

Når alt ost er friteret, så serveres de sammen med dippen. Velbekomme.

Find flere opskrifter på fritter her