Grillet romainesalat med blåskimmelost og citronvinaigrette
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Her får du Cecilie Sofie Svenssons opskrift på grillet romainesalat med blåskimmelost og citronvinaigrette.
Opskriften er udviklet af Cecilie Sofie Svensson
Foto af Signe Bay
Ingredienser ( 4 personer )
Grillet romainesalat
- 4-5 radiser
- 1 stort romainesalathoved
- Olivenolie til pensling
- 75 g Thise Blå Grubé eller anden lækker blåskimmelost
- 30 g ristede pinjekerner
Citronvinaigrette
- 1 lille tsk. dijonsennep
- 1 tsk. flydende honning
- 1-2 psk. citronsaft
- 1 økologisk citron, fintrevet skal
- 1 dl ekstra jomfruolivenolie
- Friskkværnet peber
- Flagesalt
Sådan laver du grillet romainesalat
Skær radiserne i fine skiver på et mandolinjern; alternativt skær dem med en kniv så tyndt som muligt. Læg dem i koldt vand.
Fjern de yderste blade på salathovedet, skær den nederste del af roden af og del salaten i to. Pensl begge sider med lidt olivenolie. Varm en grillpande godt op og grill romainesalaten ca. 5 minutter på den flade side, til der er tydelige grillstriber. Vend salaten og grill yderligere et par minutter på den anden side.
Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldenbrune og sprøde.
Sådan laver du citronvinaigrette
Bland sennep, honning, citronsaft og -skal. Tilsæt olivenolien i en stråle under omrøring. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Anretning
Anret salaten på et fad, dryp med citronvinaigretten og smuldr osten over i mellemstore bidder. Drys med ristede pinjekerner og top med radiser.
Cecilie Sofie Svensson
Cecilie har siden 2010 arbejdet som foodstylist og opskriftsudvikler for diverse magasiner og fødevarefirmaer, og hun er forfatter til adskillige kogebøger. Cecilie bor i København med sine to børn.