Gulerodspesto med fast modnet ost og persillepesto med blåskimmelost

Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Ostesnak

Ingredienser

Gulerodspesto med skovsyre of fast modnet ost

  • 50 g hasselnødder
  • 250 g gulerødder, skrællet og grofthakket
  • 50 g fast ost af goudatypen
  • 5 spsk. olivenolie
  • 1 lille fed hvidløg
  • ½ citron, revet skal og saft fra
  • 1 håndfuld rød skovsyre
  • Salt og peber

Persillepesto med ramsløg og blåskimmelost

  • 1 håndfuld solsikkekerner
  • 1 stort bundt bredbladet persille
  • 2 blade ramsløg
  • 40 g blåskimmelost, fx danablu
  • 0,8 dl olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • Salt

Sådan gør du

Gulerodspesto med skovsyre og fast modnet ost

Rist hasselnødderne på en varm pande i 3-5 minutter. Hæld dem af panden og lad dem køle lidt af. Gnid skallerne af. Kom alle ingredienserne (undtagen salt og peber) i en food processor og blend pestoen glat. Det kan tage lidt tid. Smag til med salt og peber.

Persillepesto med ramsløg og blåskimmelost

Rist solsikkekernerne på en varm, tør pande til de tager lidt farve. Kom alle ingredienser (undtagen salt) i en food processor og blend, til pestoen har en grovkornet men ensartet konsistens. Smag til med salt.

Camilla Bojsen-Møller

Ost fylder meget i Camillas liv. Udover at arbejde med kommunikation i et ostevirksomheden Lactalis, blogger hun om ost på Ostesnak, og i marts 2015 udgav Samvirke hendes bog ’OST på bordet’.

Find flere opskrifter med blåskimmelost her