Gulerodspesto med fast modnet ost og persillepesto med blåskimmelost
Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Ostesnak
Ingredienser
Gulerodspesto med skovsyre of fast modnet ost
- 50 g hasselnødder
- 250 g gulerødder, skrællet og grofthakket
- 50 g fast ost af goudatypen
- 5 spsk. olivenolie
- 1 lille fed hvidløg
- ½ citron, revet skal og saft fra
- 1 håndfuld rød skovsyre
- Salt og peber
Persillepesto med ramsløg og blåskimmelost
- 1 håndfuld solsikkekerner
- 1 stort bundt bredbladet persille
- 2 blade ramsløg
- 40 g blåskimmelost, fx danablu
- 0,8 dl olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- Salt
Sådan gør du
Gulerodspesto med skovsyre og fast modnet ost
Rist hasselnødderne på en varm pande i 3-5 minutter. Hæld dem af panden og lad dem køle lidt af. Gnid skallerne af. Kom alle ingredienserne (undtagen salt og peber) i en food processor og blend pestoen glat. Det kan tage lidt tid. Smag til med salt og peber.
Persillepesto med ramsløg og blåskimmelost
Rist solsikkekernerne på en varm, tør pande til de tager lidt farve. Kom alle ingredienser (undtagen salt) i en food processor og blend, til pestoen har en grovkornet men ensartet konsistens. Smag til med salt.
Camilla Bojsen-Møller
Ost fylder meget i Camillas liv. Udover at arbejde med kommunikation i et ostevirksomheden Lactalis, blogger hun om ost på Ostesnak, og i marts 2015 udgav Samvirke hendes bog ’OST på bordet’.