Hvid chokolademousse og amarena kirserbær med et blåt ostet twist
Opskrift og fotos af Thomas Alcayaga.
Her får du Thomas Alcayagas opskrift på en luksuriøs chokoladedessert men med et overraskende twist af blåskimmelost. Thomas Alcayaga er madblogger på Madet Mere og har udviklet denne opskrift særligt til Ost & ko.
Ingredienser ( 6 personer )
Hvid chokolademousse med blåskimmelost
- 125 g hvid chokolade
- 100 g Creme fraiche 38%
- 15 g honning
- 75 g salt, fast blåskimmelost, fx en Danablu
- 100 g fløde
- 2 æggehvider
Curd på Amarena kirsebær
- 2 æggeblommer
- 75 g sirup fra Amarena kirsebær
- 2 spsk. citronsaft (og eventuelt også lidt revet citronskal)
- 50 g koldt smør i tern
Garniture og anretning
- 2 æggehvider
- 80 g flormelis
- 2 stk. filodej
- 15 g smeltet smør
- 2 spsk. flormelis
- 1-2 spsk. mandelflager
- Amarena kirsebær
- 1 håndfuld rød skovsyre
- Evt. spiseligt glimmer til pynt
- Hvid chokolademousse med blåskimmelost
- Curd på Amarena kirsebær
Sådan gør du
Hvid chokolademousse med blåskimmelost
Smelt chokoladen over et vandbad. Den skal kun være lige nøjagtigt smeltet.Rør først blåskimmelosten blød, og tilsæt dernæst honning og creme fraiche. Rør det hele sammen til en ensartet cremet masse. Vend den smeltede chokolade i ostecremen, og smag evt. til med lidt citronskal.
Pisk fløden i en skål til flødeskum. Pisk i en anden skål æggehviderne stive, til de danner spidse, hvide toppe. Fold forsigtigt flødeskum og de piskede æggehvider i choko-ostecremen, til den er glat og ensartet. Pas på ikke at slå luften ud af moussen. Sæt på køl i minimum 2-3 timer.
Curd på Amarena kirsebær
Kom æggeblommer, citronsaft (og skal) og amarena-sirup i en skål. Varm det op over et vandbad – Eller på lav direkte varme på blusset, hvis du føler dig sikker i din sag. Det skal varmes op til cirka 72 grader. Du kan se at det skal begynde at tykne.
Tag det af varmen og kom i et glas til en stavblender. Kom koldt smør i og blend med en stavblender, til det er en ensartet masse. Kom i en sprøjtepose eller på et sylteglas, og sæt på køl indtil anretning.
Anretning
Læg filodej på en bageplade, og pensl dejen med smeltet smør. Drys flormelis over med en fin sigte. Drys med mandelflager. Bag ved 180 grader til dejen er sprød og gylden ca. 10 minutter, men hold godt øje med at dejen ikke brænder på- Lad den sprøde dej køle og bræk i mindre stykker til kiks.
Pisk æggehvider og flormelis til en blank og fast marengs.
Smør marengsen ud i et tyndt lag på en bageplade og bag ved 100°C i 1-2 timer (afhængig af tykkelsen), til marengsen er tør og luftig. Luk damp ud af ovnen et par gange undervejs ved at åbne lågen i et par sekunder. Lad marengsen køle helt. Bræk i stykker og pensl evt. med spiseligt glimmer.
Anret en gavmild skefuld choko-ostemousse på 6 tallerkner. Sæt dutter af curd på Amarena kirsebær med en teske rundt om moussen. Pynt af med sprøde filokiks, marengs og hele Amarena kirsebær. Pynt til sidst med rød skovsyre.