Kikærtepandekage med marineret aubergine og halloumi-fritter

Vegetarisk opskrift på lækre pandekager med kikærter, marineret aubergine og sprøde, gyldne fritter af halloumi. Se den nemme opskrift lige her.

Ingredienser

Opskrift på marineret aubergine

  • 1 stor aubergine
  • ½ dl ketchup
  • 1½ dl olie
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 fed hvidløg, revet
  • 1½ tsk. røget paprika
  • 1½ spsk. sukker
  • 2 spsk. citronsaft

Opskrift på pandekager

  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • ½ tsk. salt
  • 75 g kikærtemel
  • 25 g hvedemel

Opskrift på dressing

  • 2 dl A38
  • ½ citron, saft fra
  • ca. 12 finthakkede mynteblade
  • 1 spsk. sukker

Opskrift på halloumi-fritter

  • 250 g halloumi
  • 1 dl olie

Garniture

  • 1 hoved romainesalat
  • 1 chili
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 agurk

Sådan laver du marineret aubergine

Skær auberginen i 1 cm lange stave. Bland alle ingredienserne til marinaden, smag til med salt og peber. Vend auberginestavene i marinaden og lad dem trække i et par timer. Sauter auberginen i marinaden på panden i 10 minutter, til stavene er godt møre: Hæld marinaden fra og læg auberginen tilbage på panden. Tilsæt 1 spsk. sukker og steg videre, til det karamelliserer på auberginen. Rør rundt i 5 min.

Sådan laver du pandekager

Bland alle ingredienserne til pandekagedejen og lad dejen hvile på køl i 30 min. Bag pandekagerne på en varm pande med olie. Du skal bruge ca. 1 dl dej til hver pandekage.

Sådan laver du dressing

Bland alle ingredienserne til dressingen.

Sådan laver du halloumi-fritter

Skær halloumien i 1 cm lange stave, steg dem på en pande i rigeligt olie, indtil de er sprøde og gyldne.

 

Sådan anretter du

Skyl salat og koriander, hak chilien fint, og skræl agurken. Anret og server alle de forskellige elementer i små skåle, så dine gæster selv kan lave sine kikærtepandekager med fyld.

Tip

Hvis du hører til den del af befolkningen, som ikke er så pjattet med koriander, kan den erstattes med mynte eller en anden frisk krydderurt.

Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Hoffgaards.

Sara Hoffgaard læser ernæring og sundhed, men bruger det meste af sin tid på at blogge om livet som vegetar og sit lange kærlighedsforhold til madlavningen på Hoffgaards.dk. Derudover er hun ambassadør for Yourlocal, køkkenassistent hos Askovhus og madskribent hos Copenhagenfood.dk.

Find flere vaffel- og pandekageopskrifter her