Kylling milanese med dampet spidskålssalat i ramsløgsolie
Opskrift og foto af Marialottes
Ingredienser ( 4 personer )
Kylling milanese
- 2 stk kyllingebryst
- 2 æg (M/L)
- 30 g hvedemel
- 40 g pankorasp
- 1 citron
- 30 g revet økologisk fast modnet gul ost
- Salt
- Friskkværnet peber
- 40 g smør
- 20 g olivenolie
Spidskålssalat
- ¼ spidskål
- 1 håndfuld ramsløg
- 200 ml smagsneutral olie
- Salt
- Peber
- 1 citron
Sådan gør du
Bank kyllingen flad med bunden af en gryde.
Kom æg, mel og pankorasp op i hver sin skål. Riv skallen fra 1/4 citron samt den fast modnet ost i skålen med rasp og krydr med salt og peber. Kom først kyllingen i melet og vend det hurtigt, dernæst i skålen med det piskede æg og til sidst i rasp blandingen.
Varm en pande op på højeste blus, tilsæt smør og olivenolie. Lad det bruse op. Kom kyllingen på panden, skru ned til medium varme, og steg i ca. 3-4 minutter på hver side, til gylden og sprød.
Snit spidskålen fint, kom den op i sigte. Hæld ca. 1 l kogende vand over og lad det køle af.
Blend ramsløg med olie og smag til med salt, peber og citronsaft.
Vend spidskål med 2-3 spsk ramsløgsolie, og gem resten af olien i køleskabet til andet brug.
Velbekomme.