Kylling milanese med dampet spidskålssalat i ramsløgsolie

Opskrift og foto af Marialottes

Ingredienser ( 4 personer )

Kylling milanese

  • 2 stk kyllingebryst
  • 2 æg (M/L)
  • 30 g hvedemel
  • 40 g pankorasp
  • 1 citron
  • 30 g revet økologisk fast modnet gul ost
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 40 g smør
  • 20 g olivenolie

Spidskålssalat

  • ¼ spidskål
  • 1 håndfuld ramsløg
  • 200 ml smagsneutral olie
  • Salt
  • Peber
  • 1 citron

Sådan gør du

Bank kyllingen flad med bunden af en gryde.

Kom æg, mel og pankorasp op i hver sin skål. Riv skallen fra 1/4 citron samt den fast modnet ost i skålen med rasp og krydr med salt og peber. Kom først kyllingen i melet og vend det hurtigt, dernæst i skålen med det piskede æg og til sidst i rasp blandingen.

Varm en pande op på højeste blus, tilsæt smør og olivenolie. Lad det bruse op. Kom kyllingen på panden, skru ned til medium varme, og steg i ca. 3-4 minutter på hver side, til gylden og sprød.

Snit spidskålen fint, kom den op i sigte. Hæld ca. 1 l kogende vand over og lad det køle af.
Blend ramsløg med olie og smag til med salt, peber og citronsaft.

Vend spidskål med 2-3 spsk ramsløgsolie, og gem resten af olien i køleskabet til andet brug.

Velbekomme.

Find flere aftensmadsopskrifter her