Ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens fænomenale køkkentekniske egenskaber og smagsforstærkende effekt i en række udvalgte grøntsagsretter til hverdag og fest. Her får du Camilla Bojsen-Møllers opskrift på ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips.
Opskriften er udviklet af Camilla Bojsen-Møller
Foto af Signe Bay
Ingredienser ( 2 personer til tapas )
Ostecreme med ærter
- 100 g ærter
- 1 spsk. citronsaft
- 2 spsk. mælk
- 100 g Arla Unika Loke friskost eller anden fløde- eller friskost
- 3 spsk. Fintrevet Tange Sø Ost eller anden fast/hård ost
- Salt og friskkværnet peber
Rugbrødsdrys
- 1 skive rugbrød
- 1 tsk. smør
Ostechips
- 15-20 g Tange Sø Ost, fintrevet
- 15-20 g Fast fåre- eller gedeost, fintrevet
- Frisk timian
Grøntsager
- Gulerødder, skåret i stave
- Agurker, skåret i stave
- Radiser
Sådan laver du ostecreme med ærter
Blend ærter, mælk, citronsaft og friskost. Smag til med revet ost samt salt og peber.
Sådan laver du rugbrødsdrys
Blend rugbrød og spred ud på bagepapir på en bageplade. Læg små klatter smør ved. Bag i ca. 10 minutter ved 200 grader. Køl af.
Sådan laver du ostechips
Fordel den fintrevet ost i 4 cirkler med 5 cm i diameter på bagepapir på en bageplade. Drys timianblade over. Bag i 4 minutter i ovnen ved 200 grader, til osten er gylden. Afkøl, før du fjerner ostechipsene fra bagepapiret.
Anretning
Kom ærtecremen i et glas, dæk med rugbrødsdrys og stik grøntsagerne i. Servér resten af grøntsagsstavene i en skål ved siden af sammen med ostechipsene.
Prøv også
Mexicansk butterdejsstang med kylling og ost
Denne mexicansk-inspirerede butterdejsstang er det bedste bud på en let aftensmad med ost.
Hot Honey Halloumi Bites: Sprød halloumi med krydret honning
Prøv denne lækre opskrift på sprøde halloumi bites vendt i cornflakes og krydret med hot honey. Perfekt som snack eller appetizer til påskefrokosten
Gougères med dansk havarti og trøffelostecreme
Prøv denne lækre opskrift på gougères (franske osteboller) lavet med dansk havarti og fyldt med cremet trøffelostecreme. Perfekt som elegant snack
Crostini med bagte druer og økologisk dansk brie
Lav en udsøgt tapas med disse crostini med bagte druer og økologisk dansk brie.
Sprøde ostekurve med frisk sommersalat. Se opskriften her
Sådan laver du sprøde ostekurve med sommersalat med hindbær, fennikel og hasselnødder. Få Sabrina Hørups opskrift på en grøn ret med ost.