Ostegratinerede mexicanske ris
Ost & ko har udfordret fem af Danmarks dygtige madbloggere i “Tøm dit køleskab – top med ost”. De skal hver især tømme deres køleskab for de rester, vi alle har liggende i køleskabet, mindske madspild og lave en ny og spændende ret – alt sammen med et drys af dansk skæreost på toppen. Forhåbentligt kan vi alle blive inspirerede og tømme vores køleskabe for madrester. Her får du Cecilie Lykkes opskrift på ostegratinerede mexicanske ris med kylling.
Opskriften er udviklet af Cecilie Lykke
Foto af Cecilie Lykke
Ingredienser ( 4 personer )
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg, hakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 500 g kylling
- 2 tsk spidskommen
- 2 spsk paprika
- 1/4 tsk cayennepeber
- 1 tsk stødt koriander
- 1/2-1 dåse kidneybønner, drænet
- 1 peberfrugt
- 50 g tomatpuré
- 400 g kogte ris (langkornede eller fuldkorn)
- 1/2 dl vand
- Salt og peber
- 100 g danbo-ost
- 1 håndfuld hakket koriander
- Saften fra 1/2 lime
Sådan laver du ostegratinerede mexicanske ris
Start med at tænde ovnen på 200 grader. Find en stor pande frem, der kan komme i ovnen. Varm olien deri og steg hakkede løg og hvidløg i et par minutter ved høj varme. Skær kylling i mundrette tern og kom dem på panden sammen med krydderierne. Steg kyllingen til den er brunet af hele vejen rundt. Skær peberfrugt i tern og steg på panden sammen med kidneybønnerne i et par minutter. Tilsæt tomatpure, vand, frisk koriander og lime. Tilsæt til sidst de kogte ris og rør det sammen. Riv danbo-ost og drys over retten, så det dækker hele panden. Kom panden i ovnen og bag i 10 minutter, til toppen af ost er gylden.
Anretning
Lime
Frisk koriander
Avocado
Sådan anretter du dine mexicanske ris
Flæk avocadoen og fjern stenen. Skræl og skær avocadoen i både. Pynt med avocado, frisk koriander og en skive lime over toppen, inden du serverer.
Cecilie Lykke, med en baggrund som studerende i MSc. Dairy Science & Technology på Københavns Universitet, har altid været glad for ost. Dette er også tydeligt på hendes blog, hvor hun har lavet alt fra risotto med rygeost til surdejspizza med ost og grilled cheese sandwich. Alt i alt et lækkert opskriftkatalog, med alt fra nemme hverdagsretter til syndige desserter.
Prøv også
Gougères med dansk havarti og trøffelostecreme
Prøv denne lækre opskrift på gougères (franske osteboller) lavet med dansk havarti og fyldt med cremet trøffelostecreme. Perfekt som elegant snack
Mexicansk butterdejsstang med kylling og ost
Denne mexicansk-inspirerede butterdejsstang er det bedste bud på en let aftensmad med ost.
Tortillatærte med grønt og hytteost. Hurtig frokost eller aftensmad.
Tortillatærte i airfryer med grøntsager og hytteost og revet ost. Denne super nemme ret er både skøn som hurtig frokost eller aftensmad.
Cajun orzo med friske tomater og økologisk hård ost - 30 minutter
Cajun er en krydderiblanding fra USA, og sammen med friske orzo, tomater og ost, får man en aldeles fremragende aftensmad.
Pasta Amatriciana med økologisk hård ost. Nem italiensk klassiker
Gourministeriet står bag denne pasta amatriciana med hård ost. Den simple pastaret er både nem, hurtig at lave og en stor favorit!
Baskisk Cheesecake som de laver den i Spanien
Fed, tæt og cremet og enkel ostekage, der smager, så flamingoerne synger over Biscayen
Mumbai-sandwich
Populær streetfood-snack i Indien under navnet Mumbai Sandwich. Prøv Rasmus Krarups udgave.
Colcannon: Irsk kartoffelmos med cheddar, kammuslinger og bacon
Thomas Alacyaga giver sit bud på den irske klassiker colcannon: En ostelækker kartoffelmos med cheddar, kammuslinger og bacon.
Tartiflette: Lækker fransk comfort food med kartofler, bacon & smeltet ost
Thomas Alcayaga fra Madet Mere giver dig sit bud på den ultimative franske comfort food: Tartiflette med kartofler, bacon og smeltet ost.
Georgisk-inspireret khachapuri med krydderurter, hytteost & salattern
Her får du Nana Balles opskrift på en lækker georgisk khachapuri med krydderurter, hytteost og salattern.
Lun Mont d’Or med bagte frugter og ostevafler
Den klassiske vinterost fra Frankrig: Mont d'Or. Server den lun med bagte figner og pærer og ostevafler. Find opskriften her.
Arancini – Nordiske ostespeltkugler
Opskrift på lækre arancini - i en nordisk udgave som ostespeltkugler. Perfekt til hverdag og fest! Se den her.
Opskrift på croque madame i ny version - Croque Malou
Opskrift på croque madame i nyfortolkning: Croque Malou. Prøv klassikeren med ost og æg i denne version. Se flere opskrifter med ost her.
Walisisk ostemad eller Welsh Rabbit
Cook Valley giver sit bud på en walisisk ostemad - også kaldet Welsh Rabbit. Grønkål og ostesauce i perfekt og smagfuld forening. Prøv opskriften.