Ostemad med hvidskimmelost, konfiteret æggeblomme og rom
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Foråret er landet; om lidt bugner haver og butikker af sprødt årstidsgrønt; og vi vil gerne vise dig, hvordan du kan udnytte ostens fænomenale køkkentekniske egenskaber og smagsforstærkende effekt i en række udvalgte grøntsagsretter til hverdag og fest. Her får du Thomas Alcayagas opskrift på en ostemad hvidskimmelost, konfiteret æggeblomme og rom.
Opskriften er udviklet af Thomas Alcayaga
Foto af Signe Bay
Ingredienser ( 4 personer )
Ostecreme
- 125 g Frausing fra Osteriet Hinge uden skorpe eller anden blød og moden hvidskimmelost
- Rom efter behag
- 1 spsk. cremefraiche 38%
- Salt og peber
Konfiteret æggeblomme
- 4 æggeblommer
- 4 dl rapsolie
Syltede perleløg
- 8 perleløg
- ½ dl eddike
- ½ dl vand
- ½ dl sukker
- 2 laurbærblade
- 2 stjerneanis
- 1 tsk. fennikelfrø
Sprødristet rugbrød
- 4 tynde skiver rugbrød
- 2 spsk. olie
- 1 spsk. flagesalt
Pynt
- Karse
- Spæde kålskud
- Blomster af fennikel tallerkensmækker
Sådan laver du ostecreme
Fjern skorpen fra Frausingen og hak den i mindre stykker. Lad den stå ude på bordet i 1 time. Rør den sammen med cremefraiche og rom. Smag til med salt og peber.
Sådan laver du konfiteret æggeblomme
Del æggene og kom æggeblommerne i en lille kasserolle og dæk dem med olie. Sæt i ovnen ved 62 grader i en time. Alternativt kan du sousvide æggene hele og dele dem efterfølgende.
Sådan laver du syltede perleløg
Pil perleløgene og halver dem. Kog en syltelage af vand, eddike, sukker og krydderier. Hæld den over løgene og lad dem trække i minimum 1 time.
Sådan laver du sprødristet rugbrød
Skær rugbrødet tyndt og pensel med olie. Drys salt over. Bag ved 180 grader i 10 minutter.
Anretning
Placer en god skefuld ostecreme i midten af tallerkenen og lav en fordybning i den. Kom æggeblommen heri. Top med sprøde rugbrødsflager, syltede løg, karse, kålskud og blomster.
Prøv også
Toast med rosenkål, blåskimmel og bacon
Prøv Thomas Alcayagas toast med rosenkål, økologisk blåskimmel og bacon. Wow!
Deluxe surdejstoast med syltede morkler og trøffel
Luksus-surdejstoast, der er præcis så ostesnasket, som den skal være - men med et ekstra dekadent twist af sort trøffel!
Prøv denne nemme osteret: Toast med havarti
De fleste elsker smeltet ost, og havartier med sin gode smelteevne et sikkert valg
Toast med ost og skinke - nem opskrift med smeltet ost. Få den her!
Sådan laver du grøn toast med ost og skinke til aftensmad eller frokost. Få opskriften på perfekt tøm-køleskabet-mad lige her.
Vegetarisk toast med ost & syltede rødløg
En vegetarisk opskrift på en toast med ost, grønkålspesto og syltede rødløg. Nem men lækker hverdagsret og et sikkert hit!
Walisisk ostemad eller Welsh Rabbit
Cook Valley giver sit bud på en walisisk ostemad - også kaldet Welsh Rabbit. Grønkål og ostesauce i perfekt og smagfuld forening. Prøv opskriften.
Opskrift på den bedste ostemad med honningkagebrød og Vesterhavsost
Sådan laver du Danmarks bedste ostemad. Få opskriften her og lær, hvordan du laver Hærværks ostemad med krydret honningkagebrød og Thise Vesterhavsost.
Ostesuppe med sprødt rugknas
En himmerigsmundfuld! Den bedste opskrift på en lækker og smagfuld ostesuppe lavet på fastmodnet ost, sødmælk og fløde.
Ostemad med hvidskimmelost og rom. Få opskriften her!
Sådan laver du ostemad med hvidskimmelost, konfiteret æggeblomme, syltede perleløg og rom. Få Thomas Alcayagas opskrift på ostemad med et twist.
Opskrift på deluxe ostemad fra restaurant Hærværk
Opskrift fra restaurant Hærværk: Nytænkt ostemad med Hvid Lindbjerg, sensommerbær og urter. Ideel som frokost.