Ostemad som suppe

Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Madsvin.

Ingredienser ( 2 personer )

Broken rabarbergel

  • 1 dl rabarbersaft
  • 1½ spsk citronsaft
  • ½ tsk agar agar
  • 1 spsk hasselnøddeolie

Sprødt rugknas

  • 3 meget tynde skiver daggammelt rugbrød

Ostesuppe

  • 100 g fast modnet ost
  • 2 dl sødmælk
  • 1 dl double cream eller piskefløde
  • 20 g saltet smør
  • 1 spsk citronsaft
  • Evt. et nip groft salt

Sådan gør du

Broken rabarbergel – dagen før

Varm rabarber- og citronsaft op i en kasserolle. Pisk agar agar ud i saften til den er helt smeltet. Stil saften på køl til næste dag.

Sprødt rugknas

Læg rugbrødsskiverne på en plade med bagepapir og stil pladen midt i en kold ovn. Indstil ovnen på 80° og bag brødskiverne i 2½ time eller til de er godt sprøde. Skær skiverne i små stykker rugknas.

Ostesuppe

Riv osten groft. Varm mælk og fløde op i en kasserolle under omrøring. Tilsæt osten og pisk den ud i den varme mælkeblanding. Kog blandingen ved svag varme og under stille og rolig omrøring i ca. 5 min.

Blend suppen med en stavblender. Hæld suppen gennem en fintmasket sigte og tilbage i den rengjorte kasserolle. Smag til med citronsaft og evt. salt.

Servering

Blend den stivnede rabarbersaft med hasselnøddeolie. Kom broken rabarbergel i en sprøjtepose eller i en frostpose, hvor der klippes et lille fint hul i det ene hjørne. Sæt små ”dutter” af broken gel på kanten af fire dybe og evt. forvarmede tallerkener.

Varm suppen godt op. Tilsæt smør og giv suppen en god omgang med stavblenderen. Kom ostesuppen i de dybe tallerkener, drys med rugknas og pynt med skovsyre.

 

TipHvis rabarberne ikke er i sæson, så prøv en broken gel på fx havtorn eller hyben.

Mads Vindfeld Andersen

Mads deler ud af sin passion for mad og Fyn på Madsvin. Til dagligt arbejder han med online markedsføring i eget marketingbureau Marketingfabrikken.dk.

Find flere opskrifter med fast ost her