Ostemad som suppe
Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Madsvin.
Ingredienser ( 2 personer )
Broken rabarbergel
- 1 dl rabarbersaft
- 1½ spsk citronsaft
- ½ tsk agar agar
- 1 spsk hasselnøddeolie
Sprødt rugknas
- 3 meget tynde skiver daggammelt rugbrød
Ostesuppe
- 100 g fast modnet ost
- 2 dl sødmælk
- 1 dl double cream eller piskefløde
- 20 g saltet smør
- 1 spsk citronsaft
- Evt. et nip groft salt
Sådan gør du
Broken rabarbergel – dagen før
Varm rabarber- og citronsaft op i en kasserolle. Pisk agar agar ud i saften til den er helt smeltet. Stil saften på køl til næste dag.
Sprødt rugknas
Læg rugbrødsskiverne på en plade med bagepapir og stil pladen midt i en kold ovn. Indstil ovnen på 80° og bag brødskiverne i 2½ time eller til de er godt sprøde. Skær skiverne i små stykker rugknas.
Ostesuppe
Riv osten groft. Varm mælk og fløde op i en kasserolle under omrøring. Tilsæt osten og pisk den ud i den varme mælkeblanding. Kog blandingen ved svag varme og under stille og rolig omrøring i ca. 5 min.
Blend suppen med en stavblender. Hæld suppen gennem en fintmasket sigte og tilbage i den rengjorte kasserolle. Smag til med citronsaft og evt. salt.
Servering
Blend den stivnede rabarbersaft med hasselnøddeolie. Kom broken rabarbergel i en sprøjtepose eller i en frostpose, hvor der klippes et lille fint hul i det ene hjørne. Sæt små ”dutter” af broken gel på kanten af fire dybe og evt. forvarmede tallerkener.
Varm suppen godt op. Tilsæt smør og giv suppen en god omgang med stavblenderen. Kom ostesuppen i de dybe tallerkener, drys med rugknas og pynt med skovsyre.
TipHvis rabarberne ikke er i sæson, så prøv en broken gel på fx havtorn eller hyben.
Mads Vindfeld Andersen
Mads deler ud af sin passion for mad og Fyn på Madsvin. Til dagligt arbejder han med online markedsføring i eget marketingbureau Marketingfabrikken.dk.