Ostevafler med creme fraiche, æble og timian

Opskrift og fotos af Anna Bartels

Ostevafler med creme fraiche, æble og timian

Vafler er ikke bare en skøn dessert – prøv at bage dem med ost og server dem som snack eller appetizer toppet med frisk æble og krydderurter. Og husk at bage rigeligt, vaflerne ryger som varmt brød. Opskriften er udviklet særligt til Ost & ko af madblogger Anna Bartels fra Anna Mad. 

 

Ingredienser ( Appetizer til 5-6 personer )

Ostevafler

  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. fint salt
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør
  • 80 g fast, lagret komælksost, fx en dansk komælksost gerne med saltkrystaller eller en lagret cheddar.

Toppings

  • 2 æbler skåret i små tern
  • Frisk timian
  • 200 g cremefraiche (gerne 18 %)
  • 50 g fast, lagret komælksost, fx en dansk komælksost gerne med saltkrystaller eller en lagret cheddar

Dette er Annas forslag til toppings, men kun fantasien sætter grænser. Du kan også bruge fx pærer, radiser, purløg, frisk oregano eller noget helt femte. 

 

Sådan gør du

Smelt smørret til ostevaflerne. Rør mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Rør æg, mælk og smeltet smør sammen i en anden skål. Riv osten groft og rør ost i melblandingen sammen med mælkeblandingen. Opvarm et vaffeljern. 

Bruger du belgisk vaffeljern, skal du lave små vafler af en spsk dej (altså ikke fyld jernet helt ud). Her kan du lave to små vafler ad gangen. Laver du hjertevafler, kan du skære dem ud i små vafler efter bagning. Du kan efterfølgende trimme siderne lidt, hvis dejen stikker ud. 

Lad vaflerne køle lidt af, inden du topper hver vaffel med 1 tsk. creme fraiche, små æbletern, lidt frisk timian og et lille stykke ost. Kværn gerne lidt friskkværnet peber over og server vaflerne straks, mens de er lune.

 

Find andre opskrifter på vafler og pandekager her