Ostevafler med rygeostcreme
Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på eatmyheartoutcph.
Ingredienser ( Snack til 5 personer )
Ostevafler
- 130 g mellemlagret danbo
Rygeostecreme
- 100 g rygeost
- 2 spsk. cremefraiche 18 %
Rugbrødskrymmel
- 1 skive rugbrød
- 10 g smør
Servering
- ¼ agurk
- 3 radiser
- 3-4 jordbær
- 2 grønne asparges
- Purløg
Sådan gør du
Ostevafler
Riv osten groft. Sørg for, at vaffeljernet er godt varmt, og fordel den revne ost i et fint lag. Tryk vaffeljernet sammen og bag vaflen i ca. 3½ min., eller til den lugter en smule ”brændt”. Sluk for varmen og åbn forsigtigt jernet efter ca. 1 min. – det kan være nødvendigt at løsne den varme vaffel fra låget med en kniv. Lad vaflen køle lidt af, og fjern den forsigtigt fra jernet. Del vaflen op i de enkelte hjerter.
Rygeostecreme
Rør rygeost og cremefraiche sammen til en blød og fin creme.
Smørristet rugbrødskrymmel
Smuldr rugbrødsskiven meget fint. Lad smørret blive gyldent i en lille pande og rist rugbrødet til det er gyldent og sprødt.
Servering
Fjern kernerne fra agurken, og skær den i små tern. Skær radiser og jordbær i skiver. Knæk det nederste af de grønne asparges, og del dem i hoveder og fine skiver. Klip purløg fint. Læg en lille portion rygeostcreme på hvert ostehjerte. Pynt et par hjerter med radiser og klippet purløg. Et par andre med jordbær og agurk. Og til sidst et hjerte med asparges. Drys alle hjerter med det smørristede rugbrød.
Tip
Osten kan også bages i ovnen. Fordel 8 portioner ost på 2 plader med bagepapir. Spred osten ud i pæne runde cirkler og bag en plade ad gangen, ca. 6 min. ved 200° – midt i ovnen. Løft straks de gyldne og sprøde ”ostechips” over på en bagerist.
Christina Bennetzen
Christina elsker at lave mad med gode sæsonbetonede råvarer og blogger om det på eatmyheartoutcph. Den eneste regel, der gælder i hendes køkken, er, at hver ret skal laves med kærlighed og respekt for råvarerne, smagen og oplevelsen.