Pandekager med pære, blåskimmelcreme og honningristede valnødder

Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske grøntsager og danske oste.
Her får du Camille Maja Christensen og Katharina Kjeldgaard dessert-opskrift på pandekager med pære, blåskimmelcreme og honningristede valnødder 
 

Opskriften er udviklet Camille Maja Christensen og Katharina Kjeldgaard
Foto af Thomas Alcayaga

Ingredienser ( 4 personer )

Pandekager

  • 4,5 dl hvedemel
  • 3 æg
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1,5 spsk sukker
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 3 dl sødmælk
  • 1 tsk kardemomme
  • 1,5 pære
  • Smør til stegning

Blåskimmelcreme

  • 50 g cremefraiche 18 %
  • 20-30 g blåskimmelost (efter smag), fx Danablue fra Mammen Mejeri
  • 1,5 spsk honning
  • citronsaft

Honningristede valnødder

  • 100 g valnødder
  • 2 tsk honning
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 nip salt

Sådan laver du pandekager med pære

Kom alle ingredienser, på nær pære, i en skål og pisk det godt sammen. Riv pæren groft og rør det i. Sæt på køl, imens du laver creme og valnødder.  

Steg dem derefter på en pande i rigeligt smør, omkring 2-3 minutter på hver side. 

Sådan laver du blåskimmelcreme

Rør alle ingredienser sammen i en lille skål og smag til med citronsaft. 

 
Sådan laver du honningristede valnødder

Tørrist valnødder på en pande, til de er gyldne. Sluk for blusset og tilsæt honning, salt og kardemomme. Vend det hele godt rundt og tag dem så af panden for at køle af. Hak dem derefter groft. 

Find flere pandekage- og vaffelopskrifter her