Pandekager med pære, blåskimmelcreme og honningristede valnødder
Vil du gerne lave mere mad i hverdagen med fokus på økologiske grøntsager og dansk ost? Så læs med her. Ost & ko har bedt 9 af Danmarks bedste madbloggere og opskriftsudviklere om at gå i køkkenet og kreere nogle lækre vegetariske retter med økologiske grøntsager og danske oste.
Her får du Camille Maja Christensen og Katharina Kjeldgaard dessert-opskrift på pandekager med pære, blåskimmelcreme og honningristede valnødder
Opskriften er udviklet Camille Maja Christensen og Katharina Kjeldgaard
Foto af Thomas Alcayaga
Ingredienser ( 4 personer )
Pandekager
- 4,5 dl hvedemel
- 3 æg
- 1,5 tsk bagepulver
- 1,5 spsk sukker
- 1,5 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 3 dl sødmælk
- 1 tsk kardemomme
- 1,5 pære
- Smør til stegning
Blåskimmelcreme
- 50 g cremefraiche 18 %
- 20-30 g blåskimmelost (efter smag), fx Danablue fra Mammen Mejeri
- 1,5 spsk honning
- citronsaft
Honningristede valnødder
- 100 g valnødder
- 2 tsk honning
- ½ tsk kardemomme
- 1 nip salt
Sådan laver du pandekager med pære
Kom alle ingredienser, på nær pære, i en skål og pisk det godt sammen. Riv pæren groft og rør det i. Sæt på køl, imens du laver creme og valnødder.
Steg dem derefter på en pande i rigeligt smør, omkring 2-3 minutter på hver side.
Sådan laver du blåskimmelcreme
Rør alle ingredienser sammen i en lille skål og smag til med citronsaft.
Sådan laver du honningristede valnødder
Tørrist valnødder på en pande, til de er gyldne. Sluk for blusset og tilsæt honning, salt og kardemomme. Vend det hele godt rundt og tag dem så af panden for at køle af. Hak dem derefter groft.