Påsketærte med grønne asparges, cherrytomater, ostecreme & pesto
Opskrift og foto af Ditte Ingemann
Ingredienser ( 4 personer )
Pesto
- 25 g persille
- 20 g fast tør økologisk ost med en smule krystal
- 20 g valnødder
- 1 fed hvidløg
- 1 dl olie
- Salt
- Peber
Tærte
- 1 rulle butterdej
- 75 g hård revet økologisk ost - gerne med meget smag
- 125 g økologisk creme fraiche 18%
- 2 tsk grov sennep
- Salt
- Peber
- 250 g cherrytomater
- 100 g grønne asparges
- 3 spsk pesto
- Pyntes med karse
Sådan gør du
Pesto:
Blend ingredienserne til pestoen sammen og smag den til med salt og peber.
Tærte:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg butterdejsarket på en bageplade beklædt med bagepapir.
Riv osten. Rør cremefraiche sammen med revet ost, sennep, salt og peber i en skål. Smør blandingen over hele butterdejen.
Halvér cherrytomaterne, og skær de grønne asparges ud i små stykker – fordel det ovenpå tærten. Top med små skefulde af pesto.
Bag tærten i 14-16 minutter til den er sprød og gylden – lad den køle af inden den skæres ud.