Påsketærte med grønne asparges, cherrytomater, ostecreme & pesto

Opskrift og foto af Ditte Ingemann

Ingredienser ( 4 personer )

Pesto

  • 25 g persille
  • 20 g fast tør økologisk ost med en smule krystal
  • 20 g valnødder
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olie
  • Salt
  • Peber

Tærte

  • 1 rulle butterdej
  • 75 g hård revet økologisk ost - gerne med meget smag
  • 125 g økologisk creme fraiche 18%
  • 2 tsk grov sennep
  • Salt
  • Peber
  • 250 g cherrytomater
  • 100 g grønne asparges
  • 3 spsk pesto
  • Pyntes med karse

Sådan gør du

Pesto:

Blend ingredienserne til pestoen sammen og smag den til med salt og peber.

Tærte:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg butterdejsarket på en bageplade beklædt med bagepapir.

Riv osten. Rør cremefraiche sammen med revet ost, sennep, salt og peber i en skål. Smør blandingen over hele butterdejen.

Halvér cherrytomaterne, og skær de grønne asparges ud i små stykker – fordel det ovenpå tærten. Top med små skefulde af pesto.

Bag tærten i 14-16 minutter til den er sprød og gylden – lad den køle af inden den skæres ud.

Find flere tærteopskrifter her