Pizza Quattro Formaggi 1

Opskrift af Emilie Qvist Kjærgaard
Foto af Stine Christiansen for Mejeriforeningen

Hvorfor bruge én ost på din pizza, når du kan bruge fire!? Vi har valgt en frisk mozzarella, en blå og to gule oste – du kan vælge lige, hvad du vil.

Ingredienser ( 2 pizzaer )

Pizzadej

  • 20 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 400 g hvedemel - evt. tipo 00
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk salt

Topping

  • 4 dl tomatsauce
  • 100 g økologisk blåakimmel
  • 100 g økologisk fast modnet gul ost
  • 100 g af en anden type økologisk fast modnet gul ost
  • 100 g mozzarella
  • Sort peber
  • Frisk oregano

Sådan gør du

Smuldr gæren i det lunkne vand.

Rør mel, olie, sukker og salt ud i dejen, og stil dejen tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

Forvarm ovnen til 275 grader, brug evt. en bagesten.

Skær dejen i to stykker, og rul pizzadejen ud.

Fordel tomatsaucen på hver pizza, og riv osten ud over. Der skal være et godt lag på hver.

Bag dem en ad gangen, til osten bobler og er blevet gylden.

Tag ud, og server med frisk oregano og sort peber på toppen.

Find de to andre opskrifter på pizza quattro formaggi her