Pizza Quattro Formaggi 3
Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på eatmyheartoutcph.
Ingredienser ( 4 personer/3 pizzaer )
Pizzadej
- 25 g gær
- 2½ dl vand
- 2 spsk. olivenolie
- ½ tsk. groft salt
- 1 dl fuldkorns-ølandshvedemel
- Ca. 5½ dl alm. hvedemel
Rygeostcreme
- 100 g rygeost
- 4 spsk. cremefraiche 18 %
Fyld
- 250 g grønne asparges
- 75 g Arla Unika Høgelundgaard blåskimmelost
- 100 g Thise Vesterhavsost
- 100 g Arla Unika Gammel Knas
Sådan gør du
Pizzadej
Rør gæren ud i vand, og tilsæt olivenolie og salt. Rør fuldkornshvedemelet ud i væsken, og tilføj alm. hvedemel. Slå dejen godt
sammen. Dæk skålen med et låg, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Stil en bagesten i ovnen og varm op til 220°.
Rygeostcreme
Rør rygeost og cremefraiche til en blød og fin creme.
Pizza
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 3 lige store portioner. Rul hver portion ud til en meget tynd pizzabund – hold hele tiden kagerullen ren og drysset med mel. Læg hver pizzabund på et stykke bagepapir. Fordel rygeostcreme, asparges, danablu i små bidder og de to revne oste på de 3 bunde. Bag pizzaerne på bagestenen én ad gangen i 12-14 min. Pizzaerne kan godt bages uden bagesten, og du kan bage alle 3 pizzaer på én gang i varmluft, 220° i ca. 14 min.
Christina Bennetzen
Christina elsker at lave mad med gode råvarer i sæson og blogger om det på eatmyheartoutcph. Den eneste regel, der gælder i hendes køkken, er, at hver ret skal laves med kærlighed og respekt for råvarerne, smagen og oplevelsen.
Find flere opskrifter på pizza her
Quattro Formaggi - Pizza med 4 slags ost
Quattro Formaggi Pizza med 4 forskellige økologiske oste. En fedtet og mild klassiker.
Quattro Formaggi Pizza 1 - Pizza med 4 slags ost
Quattro Formaggi Pizza med 4 forskellige økologiske oste. En fedtet og mild klassiker.
Vinterpizza med masser af ost
En skøn vinterpizza med masser af økologisk ost - både mozzarella og blåskimmel. Opskriften er udviklet af Ditte Ingemann.