Pizza Quattro Formaggi 3

Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på eatmyheartoutcph.

Ingredienser ( 4 personer/3 pizzaer )

Pizzadej

  • 25 g gær
  • 2½ dl vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. groft salt
  • 1 dl fuldkorns-ølandshvedemel
  • Ca. 5½ dl alm. hvedemel

Rygeostcreme

  • 100 g rygeost
  • 4 spsk. cremefraiche 18 %

Fyld

  • 250 g grønne asparges
  • 75 g Arla Unika Høgelundgaard blåskimmelost
  • 100 g Thise Vesterhavsost
  • 100 g Arla Unika Gammel Knas

Sådan gør du

Pizzadej

Rør gæren ud i vand, og tilsæt olivenolie og salt. Rør fuldkornshvedemelet ud i væsken, og tilføj alm. hvedemel. Slå dejen godt
sammen. Dæk skålen med et låg, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 45 min. Stil en bagesten i ovnen og varm op til 220°.

Rygeostcreme

Rør rygeost og cremefraiche til en blød og fin creme.

Pizza

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 3 lige store portioner. Rul hver portion ud til en meget tynd pizzabund – hold hele tiden kagerullen ren og drysset med mel. Læg hver pizzabund på et stykke bagepapir. Fordel rygeostcreme, asparges, danablu i små bidder og de to revne oste på de 3 bunde. Bag pizzaerne på bagestenen én ad gangen i 12-14 min. Pizzaerne kan godt bages uden bagesten, og du kan bage alle 3 pizzaer på én gang i varmluft, 220° i ca. 14 min.

Christina Bennetzen

Christina elsker at lave mad med gode råvarer i sæson og blogger om det på eatmyheartoutcph. Den eneste regel, der gælder i hendes køkken, er, at hver ret skal laves med kærlighed og respekt for råvarerne, smagen og oplevelsen.

Find flere opskrifter på pizza her