Raclette
Opskrift af Emilie Qvist Kjærgaard
Foto af Stine Christiansen for Mejeriforeningen
Bordaktiv gør-det-selv-osteret med solid tallerkengratinering af din valgte garniture. Kræver en effektiv varmekilde og en drabelig appetit.
Ingredienser ( 4 personer )
- 400 g økologisk ost skåret i tynde skiver
- 500 g kartofler
- 1 glas syltede agurker
- 300 g parmaskinke
- Evt. godt brød
Sådan gør du
Kog kartoflerne i saltet vand. Gerne med skræl, hvis de er nye.
Racletten varmes op, og tykke skiver af ost lægges i hver pande.
Imens osten smelter, anrettes syltede agurker, parmaskinke og skiver af brød.
Kartoflerne afdryppes og anrettes i et fad.
Når osten er smeltet og gylden, skrabes den ned over kartofler, skinke og agurker på egen tallerken.