Raclette

Opskrift af Emilie Qvist Kjærgaard
Foto af Stine Christiansen for Mejeriforeningen

Bordaktiv gør-det-selv-osteret med solid tallerkengratinering af din valgte garniture. Kræver en effektiv varmekilde og en drabelig appetit.

Ingredienser ( 4 personer )

  • 400 g økologisk ost skåret i tynde skiver
  • 500 g kartofler
  • 1 glas syltede agurker
  • 300 g parmaskinke
  • Evt. godt brød

Sådan gør du

Kog kartoflerne i saltet vand. Gerne med skræl, hvis de er nye.
Racletten varmes op, og tykke skiver af ost lægges i hver pande.

Imens osten smelter, anrettes syltede agurker, parmaskinke og skiver af brød.

Kartoflerne afdryppes og anrettes i et fad.

Når osten er smeltet og gylden, skrabes den ned over kartofler, skinke og agurker på egen tallerken.

Find andre opskrifter med smeltet ost her