Skaftkotelet med queso-sauce
Opskrift og foto af Casper Sobczyk
Ingredienser ( 4 personer )
Queso sauce
- 350 g økologisk cheddar
- 1 løg
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk smør
- 2 spsk mel
- 1 dl mørk øl
- ½ dl jalapeño-syltelage
- 4 dl mællk
- Salt
Topping
- 1 dl syltede jalapeños
- 2 tomater
- 1-2 håndfulde koriander
- ½ grøn peberfrugt
- 2 forårsløg
- Salt
- 1 spsk olivenolie
Skaftkotelet
- Smør og olie til stegning
- 4 skaftkoteletter
- Salt
- Peber
Sådan gør du
Riv cheddar. Hak løget fint og kom det på en varm pande med olivenolie. Tilsæt smør og mel og rør det godt ud. Tilsæt den mørke øl efterfulgt af syltelagen fra jalapenos. Tilsæt mælk og rør godt rundt. Tilsæt revet cheddar. Rør rundt til osten er smeltet og saucen er jævn. Smag til med salt.
Hak jalapenos, tomater, koriander, peberfrugt og forårsløg og bland det i en skål med en smule salt og olivenolie.
Smelt smør på en pande. Tilsæt olivenolie. Steg skaftkoteletterne. Krydr med salt og peber. Tag skaftkoteletterne af panden og skær den i strimler.
Server skaftkoteletterne med queso-saucen og den grønne topping.