Sprød baguette med røget and og blå ostecreme
Af Sabrina Hørup for Ost & ko
Foto af Signe Bay
Ostecreme på blåskimmel i samspil med røget andebryst, smagen af valnødder og brombær bragt sammen med baguettens sprødhed – mit hjerte, hvad vil du mere. Du kender selvfølgelig den klassiske ostecreme fra gulerodskagen. Men den cremede himmerigsmundfuld er altså ikke kun forbeholdt det søde køkken. I denne opskrift bliver du guidet til en version af ostencremen, der kan meget mere end at smøre ganen, når du spiser kage. Server den som forret eller som snack.
Ingredienser ( 4 personer )
Ostecreme med blå ost
- 100 g blå Grubé fra Thise
- 50 g cremefraiche 18 %
- 1 spsk. æblecidereddike
- Friskkværnet peber
Øvrig topping
- 100 g røget andebryst i skiver
- 4 skiver baguette
- Feldsalat eller rucola efter behov
- Hakkede ristede valnødder
- Brombær
Sådan gør du
Ostecreme af blå ost
Rør en glat creme af ost og cremefraiche; brug evt. en stavblender for at undgå store ostestykker. Smag til med æblecidereddike og friskkværnet peber.
Samling og anretning
Skær brødet i skiver, dryp evt. med lidt olie og rist det, til det er gyldent og sprødt. Anret med feldsalat eller rucola, skiver af and og cremen på toppen. Pynt med et brombær og groft hakkede valnødder.