Sprød salat med asparges, hård ost og croutoner

Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Her får du Mira Arkins opskrift på ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips.

Opskriften er udviklet af Mira Arkin 
Foto af Signe Bay

Ingredienser ( 4 personer )

Croutoner

  • 250 g hvedebrød
  • Olivenolie
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber

Salat med asparges, fennikel og frillicesalat

  • 1 bundt asparges
  • ½ fennikel
  • ½ hoved frillicesalat eller anden sprød salat
  • ½ økologisk citron, saft og revet
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Fast/hård ost, fx Thybo fra Thise

Sådan laver du croutoner

Riv brødet i grove stykker og vend med en sjat olivenolie, nåle fra rosmarin, knust hvidløg og lidt salt og peber. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og rist dem sprøde i ovnen i 5-8 min. ved 200 gr. 

Sådan laver du salat med asparges, fennikel og frillicesalat

Skær asparges og fennikel i meget tynde skiver. Pluk salaten i grove stykker og vend alle tre dele sammen med saft og skal fra citronen, en god sjat olivenolie, ost i flager eller groftrevet og lidt salt og peber. Kom til sidst croutonerne i og anret salaten i et stort fad.

Mira Arkin

Har siden 2009 delt sine opskrifter, anmeldelser og rejseoplevelser på Miras Madblog. Lever af at skrive om mad, udvikle opskrifter, lave foodstyling og generelt bare af at spise mad og tale vildt meget om det.

Blog
Facebook
Instagram

Prøv også disse lækre salater