Sprød salat med asparges, hård ost og croutoner
Ost & ko har sat 8 af Danmarks skarpeste digitale køkkenskrivere stævne for at skabe 11 opskrifter med ost i det grønne køkken. Her får du Mira Arkins opskrift på ostecreme med ærter, rugbrødsdrys og ostechips.
Opskriften er udviklet af Mira Arkin
Foto af Signe Bay
Ingredienser ( 4 personer )
Croutoner
- 250 g hvedebrød
- Olivenolie
- 1 kvist rosmarin
- 2 fed hvidløg
- Salt og peber
Salat med asparges, fennikel og frillicesalat
- 1 bundt asparges
- ½ fennikel
- ½ hoved frillicesalat eller anden sprød salat
- ½ økologisk citron, saft og revet
- Olivenolie
- Salt og peber
- Fast/hård ost, fx Thybo fra Thise
Sådan laver du croutoner
Riv brødet i grove stykker og vend med en sjat olivenolie, nåle fra rosmarin, knust hvidløg og lidt salt og peber. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og rist dem sprøde i ovnen i 5-8 min. ved 200 gr.
Sådan laver du salat med asparges, fennikel og frillicesalat
Skær asparges og fennikel i meget tynde skiver. Pluk salaten i grove stykker og vend alle tre dele sammen med saft og skal fra citronen, en god sjat olivenolie, ost i flager eller groftrevet og lidt salt og peber. Kom til sidst croutonerne i og anret salaten i et stort fad.