Sprødt rugbrød med hvidskimmelost og jordbærsalsa
Opskriften er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Charlottes Køkken.
Ingredienser ( 6-8 hapsere )
Syltet agurk
- ½ agurk
- ½ dl sukker
- ½ dl eddike
- 1 spsk. dild, hakket
- Friskkværnet sort peber
Sprødt rugbrød
- 200 gram fed hvidskimmelost (fx Den Hvide Dame fra Arla Unika)
- 6-8 tynde skiver rugbrød
- Olie
- Salt
Jordbærsalsa
- 10 flotte jordbær
- 1 tsk. god olivenolie
- 1 spsk. fintsnittet purløg
Tilbehør
- Tallerkensmækkere, purløgsblomster e.l.
- 1-2 flasker stærk, lys overgæret øl, fx Dame Blanche fra Hornbeer
Sådan gør du
Syltet agurk – dagen før
Skræl agurken og flæk den på langs. Skrab kernerne ud. Snit den udkernede agurk i fine tern og vend dem sammen med sukker, eddike, dild og peber. Lad dem trække i lagen til næste dag. Rør rundt af og til, indtil sukkeret er opløst.
Sprødt rugbrød
Pensl rugbrødsskiverne med lidt olie og drys dem med lidt salt. Kom skiverne på en bage-plade med bagepapir og rist dem i en 180-200 grader varm ovn, indtil de er sprøde. Vend dem undervejs, så de bliver bagt på begge sider. Lad dem køle af på en rist.
Jordbærsalsa
Skyl jordbærrene og skær dem i tern. Vend dem med olie og hakket purløg.
Anretning
Dræn agurketernene fra lagen. Anret en god skive ost på det sprøde rugbrød. Læg en smule jordbærsalsa på osten, og slut af med agurke-tern og pynt med tallerkensmækkere. Server hapserne til en stærk, overgæret øl i højstilkede glas.
Charlotte Jacobsen
Charlotte Jacobsen er udlært ernæringsassistent med en passion for mad, der strækker sig fra A-Å, koldt til varmt og sundt til syndigt. På bloggen Charlottes Køkken elsker hun at eksperimentere med opskrifter; at gøre dem lettere at gå til og at lave sundere alternativer.