Squashkage med ostecreme
Af Camille Maja Christensen for Ost & ko
Ingredienser ( 8 personer )
Squashkage
- 3 æg
- 170 g brun farin
- ½ dl rapsolie
- 3 tsk. kanel
- 1 tsk. natron
- 2 tsk. bagepulver
- 1½ tsk. vaniljepulver
- 1 tsk. kardemomme
- 1 nip salt
- 300 g revet squash med skræl
- 250 g hvedemel
- Evt. hakkede nødder
Ostecreme
- 150 g friskost
- 70 g blødt smør
- 100 g flormelis
- 1½ tsk. vaniljepulver
- Revet skal af 1 økologisk citron
- Smag til med citronsaft
Sådan gør du
Squashkage
Tænd ovnen på 175º med varmluft. Pisk æg og farin til en luftig masse. Bland de resterende ingredienser sammen i sukkermassen, undtagen melet. Si melet og vend det i kagemassen med en dejskraber. Kom dejen i en form og bag den 35-40 minutter i den forvarmede ovn.
Ostecreme
Pisk alle ingredienser sammen og smag til med citronsaft. Stil på køl. Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af, før du smører ostecremen på toppen. Server kagen kold, evt. med lidt revet citronskal på toppen.