Tærte med fårost og pære

Denne opskrift med fåreost og pære får vores tænder til at løbe i vand. Server den med citrontimian som pynt på toppen.

Af Mira Arkin for Ost & ko
Foto af Signe Bay

Ingredienser

Opskrift på tærtebund

  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk. flagesalt
  • 110 g koldt smør
  • ½ dl koldt vand

Opskrift på fyld til tærte

  • 3 æg
  • 1½ dl sødmælk
  • 200 g cremefraiche 18 %
  • Salt og sort peber
  • 1 spsk. citrontimian
  • 100 g halvfast fåreost fra Hårbølle
  • 3 pærer

Sådan laver du tærtebund

Bland mel og salt og skær smørret i tern. Smuldr smørret ud i melet, til det ligner groft rasp. Brug vandet til at samle dejen. Form den til en rund disk og pak den ind i plastfolie. Lad den hvile i 15 minutter i køleskabet, før den rulles ud til 3-4 mm tykkelse. Beklæd en tærteform med dejen. Trim kanterne og prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden i 8-10 min. ved 190º. Lad bunden køle af.

Sådan laver du fyld til tærte

Til fyldet piskes æg sammen med mælk og cremefraiche. Krydr med lidt salt og peber og kom timian i. Fjern evt. skimmelskorpe fra osten og smuldr den. Hæld æggeblandingen i den forbagte tærteform. Kom osten over. Skær pærerne i tynde skiver og fordel over fyldet. Bag tærten i 30 min. ved 190º. Serveres lun, evt. pyntet med ekstra citrontimian.