Tærte med ost, rosmarin og bær
Af Sabrina Hørup for Ost & ko
Foto af Signe Bay
Ingredienser ( 6 små tærter eller 1 stor tærte )
Tærtebund
- 160 g mel
- 50 g flormelis
- 75 g koldt smør i tern
- 1 æg
- 1 knsp. salt
- 1 spsk. finthakket rosmarin
Fyld
- 100 g Arla Unika Loke eller anden friskost, flødeost eller gedeost
- 50 g cremefraiche 18 %
- 1 spsk. flydende honning
- 1 æg
Anretning
- Frisk rosmarin
- Bær og frugt
Sådan gør du
Tærtebund
Saml alle ingredienser til bunden hurtigt til en homogen dej – ælt endelig ikke for meget. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet et par timer. Rul enten dejen ud og udstik cirkler, der passer til dine forme, eller mas bare dejen ud i formene med fingrene. Stik bundene med en gaffel. Bag tærterne i ovnen ved 180º i 10-13 minutter, til bunden er let gylden.
Tærtefyld
Rør en creme af friskost, cremefraiche, honning og æg. Brug evt. en stavblender, hvis den er svær at få glat. Fordel fyldet i tærterne.
Bagning og anretning
Færdigbag tærterne i ovnen i ca. 10 minutter, til cremen er fast og let gylden. Pynt med friske rosmarinkviste og bær og frugt efter smag.