Vinterpizza med masser af ost
Opskrift og foto af Ditte Ingemann
Ingredienser ( 2 pizzaer )
- 350 g hokkaidogræskar
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk tørret rosmarin
- Salt
- Peber
- 150 g svampe
- 2 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 2 pizzabunde - du kan også bruge forbagte bunde
- 6 store spsk tomatsauce - brug din favorit
- 65 g blød mild økologisk blåskimmelost
- 2 kugler økologisk mozzarella
- 65 g økologisk ost med let smuldrende struktur og med noter af brunet smør og karamel
Sådan gør du
Fjern kernerne fra græskarret og skær det ud i tynde skiver eller små tern. Vend det med olivenolie, rosmarin, salt og peber, og bred græskarret ud på en bageplade — bag det i ovnen ved 200°C varmluft i ca. 20-22 minutter, eller til det er gyldent og gennembagt.
Brug de svampe du bedst kan lide; rengør dem og skær dem i tynde skiver. Varm olie op på en pande, og steg svampene deri til de bliver bløde og en smule gyldne. Krydr med salt, peber og revet hvidløg og steg videre i et par minutter.
Rul pizzadejen ud til 2 bunde, fordel først tomatsauce på bundene, derefter små stykker af blåskimmelost, bagt græskar, skiver af frisk mozzarella og til sidst de stegte svampe. Bag pizzaerne ved 250°C, varmluft, gerne på en pizzasten, i ca. 12-13 minutter, eller til de er gyldne, sprøde og boblende. Tag pizzaerne ud af ovnen og top med revet fast ost inden servering.