Walisisk ostemad

Denne opskrift er modificeret af Ost & ko efter den originale opskrift på Cookvalley

Ingredienser ( 4 personer )

Grønkål

  • 6 store blade grønkål
  • Olie
  • 10 g smør
  • Ca. 100 g ribstomater eller cherrytomater
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 tsk. groft salt
  • Friskkværnet peber

Ostesauce

  • 50 g smør
  • 50 g hvedemel
  • Ca. 4 dl sødmælk
  • 150 g røget esrom
  • 1 spsk. worchestershiresauce
  • Et nip finthakket Bhut Orange Copenhagen eller anden chili. Chilipulver kan også bruges
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 4 skiver daggammelt landbrød (med surdej)
  • Tomatstøv (kan udelades)
  • 4 æg
  • Smør til stegning

Sådan gør du

Grønkål

Skyl grønkålen i flere hold koldt vand og lad den dryppe godt af. Skær ribberne fra og snit bladene fint. Varm olie og smør i en pande. Tilsæt kål, tomater, knust hvidløg, salt og peber. Rist blandingen ved jævn varme i ca. 5 minutter, eller til grønkålen er mør, men stadig har bid.

Ostesauce

Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Pisk halvdelen af mælken i, og når saucen koger tilsættes resten af mælken, lidt efter lidt, stadig under piskning. Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 5 minutter. Tilsæt ost, worchestershiresauce, chili og salt. Smag saucen til.

Rist brødskiverne og læg dem i et ovnfast fad. Fordel først et lag ostesauce, så et lag grønkål og til slut resten af ostesaucen på de ristede skiver brød. Bag brødene midt i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter eller til de er gyldne og ostesaucen bobler. Steg imens de fire spejlæg i gyldent smør i en pande.

Servering

Sæt de rygende varme ostebrød på tallerkener med et spejlæg på toppen. Drys med tomatstøv. Læg overskydende grønkålsblanding ved siden af.

Tip
Server en frisk grøn salat til.

Birte Hassel

Birte Hassel vigtigste mad-mission er at give sine børn en sund madkultur med videre i livet. Gennem bloggen Cook Valley ønsker Birte at inspirere andre til at inddrage nye ingredienser i det daglige måltid og lade børn blive præsenteret for nyt, gammelt, kendt og ukendt i en variation, så de altid har mulighed for at vælge til og fra.

Find flere aftensmadsopskrifter her